Android-bezitters gebruiken applicaties vaker en langer

android vs iphoneOnderzoeksbureau Flurry heeft het Smart Phone Industry Pulse-rapport voor juni uitgebracht. Daarin hebben ze het gebruik van mobiele applicaties op vier mobiele platformen (iPhone, BlackBerry, J2ME en Android) vergeleken. Ze onderzochten 1.100 applicaties en ontdekten dat Android-gebruikers trouwer zijn wat het gebruik van applicaties betreft: ze starten de applicaties vaker op en gebruiken ze langer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Volgens Flurry heeft dat ermee te maken dat er minder Android-applicaties zijn, in vergelijking met applicaties voor de iPhone. Op een periode van 30 dagen is de gebruikerretentie bij Android 31% hoger. Kijk je naar 90 dagen, dan is het 42% hoger. Een ander verschil, is dat de Android-gebruiker iets ouder is en minder tijd en zin heeft om nieuwe applicaties uit te proberen. Hebben ze eenmaal een geschikte applicatie gevonden, dan blijven ze daarbij hangen. De Android-gebruiker heeft ook meer technische kennis, is toleranter en waardeert wat hij heeft, zelfs als de applicaties niet perfect zijn.

applicatiegebruik

Zo’n 35% van de Android-gebruikers start een app meer dan 50x per maand op. Bij de iPhone-gebruikers is dat slechts 15%. Ontwikkelaars kunnen voordeel doen met deze cijfers. Aan het eind van 2009 zijn er genoeg Android-gebruikers om het platform aantrekkelijk te maken voor ontwikkelaars. Maar als je dan pas gaat beginnen, ben je te laat.

Via: MobileCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.