Android-bezitters gebruiken applicaties vaker en langer

Redactie
22 juni 2009, 9:52
1 min leestijd
Android-bezitters gebruiken applicaties vaker en langer
android vs iphone

Onderzoeksbureau Flurry heeft het Smart Phone Industry Pulse-rapport voor juni uitgebracht. Daarin hebben ze het gebruik van mobiele applicaties op vier mobiele platformen (iPhone, BlackBerry, J2ME en Android) vergeleken. Ze onderzochten 1.100 applicaties en ontdekten dat Android-gebruikers trouwer zijn wat het gebruik van applicaties betreft: ze starten de applicaties vaker op en gebruiken ze langer.

Volgens Flurry heeft dat ermee te maken dat er minder Android-applicaties zijn, in vergelijking met applicaties voor de iPhone. Op een periode van 30 dagen is de gebruikerretentie bij Android 31% hoger. Kijk je naar 90 dagen, dan is het 42% hoger. Een ander verschil, is dat de Android-gebruiker iets ouder is en minder tijd en zin heeft om nieuwe applicaties uit te proberen. Hebben ze eenmaal een geschikte applicatie gevonden, dan blijven ze daarbij hangen. De Android-gebruiker heeft ook meer technische kennis, is toleranter en waardeert wat hij heeft, zelfs als de applicaties niet perfect zijn.

Lees verder na de advertentie.

applicatiegebruik

Zo’n 35% van de Android-gebruikers start een app meer dan 50x per maand op. Bij de iPhone-gebruikers is dat slechts 15%. Ontwikkelaars kunnen voordeel doen met deze cijfers. Aan het eind van 2009 zijn er genoeg Android-gebruikers om het platform aantrekkelijk te maken voor ontwikkelaars. Maar als je dan pas gaat beginnen, ben je te laat.

Via: MobileCrunch

Spotlights: Android, iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's