Android-bezitters gebruiken erg veel data, Samsung Galaxy S aan kop

mobile-data-usageBezitters van een Android-telefoon gebruiken veel meer data dan andere smartphonegebruikers. Ze leggen daardoor een groter beslag op de capaciteit van datanetwerken. Dat blijkt uit onderzoek van Arieso, leverancier van apparatuur voor mobiele netwerken. Arieso bekeek het dataverbruik van recente smartphones, zoals de BlackBerry Bold 9700, de Google Nexus One, de HTC Desire, de Sony Ericsson Xperia X10 en de iPhone 4. Daarbij werd de iPhone 3GS als maatstaf gehanteerd. En wat blijkt? Android-gebruikers hebben veel meer data nodig: bezitters van een Samsung Galaxy-smartphone uploaden 126% meer data dan de norm en bij een HTC Desire is dat 41%.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ook blijkt dat de Android-gebruikers bij het downloaden van data veel meer gebruiken dan de iPhone 3GS en iPhone 4. Het gaat daarbij om hoeveelheid dataverbindingen, tijd dat het toestel met het netwerk verbonden is en hoeveelheid kilobits per abonnee. Het aantal telefoongesprekken per abonnee is echter afgevlakt, waaruit blijkt dat de nieuwe groep smartphone-gebruikers anders met hun telefoons omgaat. Ze gebruiken de smartphones vooral voor data en veel minder om te bellen. Het complete rapport is op aanvraag in bezit te krijgen. Uit eerdere onderzoeken bleek ook al dat Android-toestellen veel meer data gebruiken.

Zelf weten hoeveel data je verbruikt? Er zijn applicaties voor, zoals PhoneUsage:

Android Phone usage

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.