Android bezoekers stijgt sneller op nu.nl dan iPhone bezoekers

Redactie
3 februari 2010, 23:12
1 min leestijd

De populaire nieuwssite nu.nl heeft ook een groot aantal bezoekers van mensen die op hun telefoon even het laatste nieuws checken. Apple’s iPhone is een geduchte concurrent van vele telefoons die Android draaien, deze is ook zeer dominant bij de bezoekers op nu.nl. Maar het gebruik van de Android applicatie stijgt in verhouding sneller.

Totale statistieken

In Januari waren er op nu.nl ruim 63 miljoen pageviews door mobiels, zowel op de mobiele versie (m.nu.nl) als via de applicaties. Op de mobiele site waren het er 24 miljoen, dit aantal is redelijk stabiel de afgelopen maanden. De iPhone applicatie is goed voor 37 miljoen pageviews en de Android applicatie zorgt voor 2,3 miljoen pageviews.

Stijgt sneller

Lees verder na de advertentie.

In het onderstaande plaatje zie je de paarse lijn (iPhone applicatie) steiler lopen dan de gele lijn (Android applicatie), maar tóch stijgt het gebruik van de Android applicatie relatief sneller. De stijging tussen December en Januari was 24,5 % (bij de iPhone “slechts” 20,9 %) en tussen November en December 19% (bij de iPhone 17%).

bron: nu.nl

Spotlights: Android, iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's