‘Android binnen vier jaar groter dan Windows’

Redactie
25 oktober 2012, 13:20
1 min leestijd
Android vs. Windows

Android is in 2016 groter dan Windows. Dat blijkt uit een dataonderzoek van het gerespecteerde technologie-onderzoeksbureau Gartner. Binnen vier jaar zou Google’s mobiele besturingssysteem op meer toestellen draaien dan dat er Windows-toestellen zijn. Dit geldt voor zowel computers, tablets als smartphones. Volgens Gartner zijn er eind 2016 ongeveer 2.3 miljard computers, tablets en smartphones die op Android draaien. Windows zou in diezelfde periode op 2.28 miljard toestellen geïnstalleerd staan.

Op dit moment draait Windows op 1.5 miljard toestellen en staat Android ‘maar’ op 608 miljoen apparaten geïnstalleerd. De cijfers uit het dataonderzoek worden gebaseerd op de explosieve groei die Android de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de afname van de verkoop van desktopcomputers.

Lees verder na de advertentie.

Android is in 2008 gelanceerd en bezit sinds 2013 ongeveer tweederde van de mobiele markt. Op dit moment zijn er tien verschillende Android-versies uitgebracht: van Android 1.0 Astro naar Android 4.1 Jelly Bean.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu