Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android krijgt eindelijk accu-indicator voor bluetooth-apparaten

Erwin Vogelaar
31 juli 2017, 20:43
2 min leestijd
Android krijgt eindelijk accu-indicator voor bluetooth-apparaten

Android mist nog steeds een bluetooth-indicator voor apparaten zoals koptelefoons. Daar lijkt eindelijk verandering in te komen.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk Android bluetooth accu-inducator op komst

Een klein voordeel van iOS boven Android is dat het besturingssysteem laat zien of de batterij van een bluetooth-apparaat vol of leeg is. Op Android is deze functionaliteit er gek genoeg nog niet. Daar gaat eindelijk verandering in komen.

Je denkt nu wellicht dat jouw Android-smartphone allang laat zien hoe het met de accu van je bluetooth-apparaten gaat. Dat kan. Toestellen van onder andere Samsung (zie bovenstaande afbeelding), LG, Huawei of OnePlus hebben deze functie al. Bij de skin die deze bedrijven over Android plaatsen, hoort ook deze handige functionaliteit. Heb je echter een Nexus- of Pixel-smartphone, of een toestel van Lenovo of Sony waar een een haast kale versie van Android op draait, dan heb je de functie niet.

android bluetooth accu

Het Android Open Source Project, een basisversie van Android die iedereen kan downloaden en vrij mag aanpassen, heeft nu code die verwijst naar het zien van het niveau van de accu van bluetooth-apparaten. Dit heeft XDA Developers ontdekt.

Het is onduidelijk hoelang het duurt tot deze functie van het Android Open Source Project naar Android op onze smartphones komt. Ook is het nog niet zeker hoe Google deze functie gaat implementeren en welke informatie we wanneer te zien krijgen.

De nieuwe functie zal in ieder geval niet onderdeel zijn van Android 8.0 (O). Deze update komt namelijk later deze zomer al uit en een definitieve versie is nu al voor ontwikkelaars en bètatesters te downloaden. Maar wellicht is deze functie onderdeel van een update tussen Android O en Android P in. Het is in ieder geval een welkome functie. Zeker als het gerucht klopt dat de volgende Pixel-smartphones het zonder standaard koptelefoonaansluiting moeten doen en steeds meer mensen voor bluetooth kiezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu