Android-browser is sneller dan iOS

Redactie
18 maart 2011, 14:06
1 min leestijd

Blaze Software heeft de Android-browser vergeleken met de browser van de iPhone 4. Uit 45.000 (!!) tests blijkt dat de browser van de Nexus S met Android 2.3 gemiddeld 52% sneller is dan de browser van de iPhone 4. De laadtijd op een Android-telefoon bedraagt 2,1 seconden tegenover een laadtijd van 3,2 seconden op een iOS-apparaat. In 84% van alle gevallen was de Nexus S het toestel dat het snelst een website laadde. De iPhone won 16% van de tijd.

Blaze Software gebruikte in haar test de 1.000 best bezochte websites ter wereld, zoals Facebook.com, Twitter.com en Google.com.

Lees verder na de advertentie.

Opvallend is dat de JavaScript-verbeteringen niet zorgen voor een grote snelheidsverhoging. De browser van iOS 4.3 was zelfs iets trager dan de browser van iOS 4.2 (3,25 seconden tegenover 3,18 seconden). Android 2.3 is iets sneller dan Android 2.2 (2,14 seconden tegenover 2,37 seconden).

Bron: Gizmodo

Update: inmiddels is bekend dat de onderzoeksresultaten van Blaze niet betrouwbaar zijn. Blaze voerde de test namelijk uit met UIWebView en niet met de Safari-browser op de iPhone. In de Safari-browser zijn optimalisaties met de Nitro Javascript-engine doorgevoerd, in UIWebView zijn die optimalisaties nog niet beschikbaar. Blaze was daarom de ‘oude’ Javascript-engine aan het meten waardoor de vergelijking niet eerlijk is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu