De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zoveel verdien je voor het melden van Android-bugs bij Google

Erwin Vogelaar
3 juni 2017, 18:53
2 min leestijd
Zoveel verdien je voor het melden van Android-bugs bij Google

Android Security Rewards sluit zijn tweede jaar af. In die tijd heeft Google via dit programma een hoop bugmelders betaald. Zoveel kun je verdienen met het spotten van Android-bugs.

Lees verder na de advertentie.

Android-bugs melden voor geld

Google lanceerde twee jaar geleden Android Security Rewards. Mensen die diep in Android duiken en daarbij bugs ontdekken, krijgen geld als ze de bugs op de juiste manier bij Google melden. Dit programma heeft nu zijn tweede jaar afgesloten en de bugmelders hebben meer geld verdiend.

Google heeft afgelopen jaar namelijk twee keer zoveel geld uitbetaald dan het jaar ervoor. In totaal kregen bugvinders het afgelopen jaar 1,1 miljoen dollar. 115 individuen werden het afgelopen jaar betaald met een gemiddeld bedrag van 10.209 dollar per persoon. Gemiddeld werd er 2.150 dollar per beloning uitbetaald, maar onderzoekers die diep in de materie zitten vinden natuurlijk snel meerdere bugs.

android-bugs

De onderzoekers van C0RE Team hebben een enorm deel van het totaalbedrag weten binnen te harken. Met 118 gevonden kwetsbaarheden in Android, heeft het team meer dan 300.000 dollar ontvangen. Android-bugs zoeken als hobby lijkt dus een hopeloze zaak tegenover zulke professionals.

Het meeste geld wordt uitbetaald voor gevonden kwetsbaarheden rond een remote exploit chain, maar die beloning is al jaren niet geclaimd. Om onderzoekers extra te motiveren, wordt het geldbedrag voor het vinden van een dergelijke kwetsbaarheid omhoog geschroefd van 30.000 dollar naar maar liefst 150.000 dollar.

Uiteraard doet Google zijn best om gevonden kwetsbaarheden en bugs te repareren en updates zo snel mogelijk uit te rollen. Het bedrijf stelt dat er nu meer dan honderd verschillende Android-toestellen bestaan die in de afgelopen twee maanden een beveiligingsupdate hebben ontvangen. Hierbij horen onder andere de moderne toestellen van Samsung, Sony en LG. Afwezig zijn merken als Huawei en HTC. Voor een volledig overzicht van deze toestellen neem je een kijkje op de Android Developers Blog.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu