Android camera app krijgt ondersteuning voor RAW en burst-fotografie

Android camera appGoogle heeft bevestigd dat de Android camera app in de eerstvolgende versie van het besturingssysteem flink onder handen wordt genomen en dat deze vanaf dan standaard ondersteuning zal kennen voor burst-fotografie en het RAW-formaat. Vooral laatstgenoemde toevoeging is interessant, aangezien het RAW-formaat een directe weergave is van wat de sensor van de camera vastlegt. RAW past geen compressie toe en levert zodoende de hoogste kwaliteit foto’s op.

Google maakt de desbetreffende api’s in een komende Android-versie beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij van de standaardfuncties gebruik kunnen maken. Momenteel is de ondersteuning voor RAW en burst-fotografie al aanwezig in de Android hardware abstraction layer; het gedeelte van het besturingssysteem dat communiceert met de hardware van je smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Fotograferen met Android camera app

Het is echter straks ook nog steeds mogelijk om foto’s in het jpg-formaat vast te leggen met de Android camera app. Dat soort kiekjes zijn weliswaar van mindere kwaliteit, maar nemen beduidend minder ruimte in op je Android-toestel.

Voor wie serieus wilt fotograferen met zijn mobieltje is het RAW-formaat stukken interessanter. Momenteel zijn er al een aantal Windows Phones van Nokia die deze mogelijkheid bieden, maar Google biedt deze straks aan een groter publiek. Wanneer RAW en burst-fotografie precies worden geïmplementeerd in Android is niet duidelijk. Google geeft vooralsnog geen specifieke releasedatum.

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.