‘Google werkt aan nieuwe camera-app voor Android’

Redactie
2 april 2014, 15:04
2 min leestijd
‘Google werkt aan nieuwe camera-app voor Android’
Android camera-app

Google zou werken aan een nieuwe Android camera-app die als eerste met Android 4.4 of een latere Android-versie wordt geleverd. De standaard camera-app, die veelal door Nexus-apparaten wordt gebruikt, zou via Google Play voortaan een update krijgen waardoor Google geen gehele firmware hoeft uit te rollen om specifieke apps up te daten. Dit doet Google bijvoorbeeld ook met Gmail, Google Maps, Google Calendar en het officiële toetsenbord van Google.

Volgens de geruchten krijgt de Android camera-app veel meer functies, zoals de camera-app van de HTC One (M8). Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de focus nadat je een foto hebt geschoten, maar ook een verbeterde panorama- en PhotoSphere-functie om deze speciale foto’s nog sneller en beter te maken. Verder zou Google ook werken aan het 100 procent inzoomen op een foto: een belangrijke feature voor professionele fotografen.

Lees verder na de advertentie.

Android camera-app

camera-android2

Ook goed nieuws voor liefhebbers van fotofilters: Google zou ook overwegen om via Google Play filters aan de app toe te voegen. Zo zou het dus mogelijk worden om de Instagram-fotofilters in de officiële camera-app te implementeren. Of speciale pakketten met fotofilters uit Google Play te downloaden en deze via de Android camera-app te gebruiken.

Als laatste zou de Android camera-app ook een flinke make-over krijgen met een design dat overzichtelijker is en simpeler werkt. Op dit moment maakt Google gebruik van een ietwat raar boog-menu dat alleen kan worden geactiveerd door je vinger voor een paar tellen op het scherm te houden. Dit resulteert veelal in opnieuw scherpstellen in plaats van het menu activeren, en dat is op een gegeven moment enorm vervelend.

Mogelijk presenteert Google tijdens de Google I/O zijn nieuwe camera-app. Let wel: het blijven natuurlijk geruchten, dus niets is zeker. Maar dat de camera-app van stock Android een update nodig heeft, mag duidelijk zijn.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu