Cast-knop verschijnt bij sommige Android-gebruikers: binnenkort je scherm casten?
Redactie

Android CastBij sommige Android-gebruikers verschijnt plotseling een nieuwe cast-knop in het snelle instellingen-menu. Daarmee wordt het mogelijk om het gehele scherm van het apparaat naar de Chromecast te streamen: handig voor foto’s en video’s, maar ook voor streams, het spelen van games op het grote scherm of andere apps die je graag op de tv wilt tonen. De Android Cast-optie verschijnt vooralsnog alleen bij Nexus-toestellen met Android 4.4. Mogelijk is Google de feature aan het testen.

Het blijft vooralsnog onduidelijk waarom sommigen de Android Cast-knop te zien krijgen. Velen melden dat ze de officiële Chromecast-app hebben geïnstalleerd, anderen denken dat het om een kleine test bij Nexus-gebruikers gaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Het blijft daarbij ook onduidelijk of de functie naar anderen wordt uitgerold. Mogelijk wil Google de Android Cast-knop eerst testen bij geselecteerde Android-apparaten alsvorens anderen hun scherm naar de tv kunnen sturen.

Alle Chromecast specificaties op een rijtje

  • Hdmi-stick met wifi
  • Chrome OS
  • Krijgt stroom via micro-usb-poort
  • Te gebruiken met je smartphone, tablet of laptop
  • Gewicht: 34 gram
  • Releasedatum: maart 2014

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Het laatste Chromecast nieuws

Wil je de hdmi-stick van Google aanschaffen? Check de Chromecast kopen-pagina! Of bekijk onze uitgebreide lijst van Chromecast apps. En heb je de combinatie van Plex Chromecast al geprobeerd?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.