‘Google wil meer eenheid in Android-hardware’

Erwin Vogelaar
6 november 2015, 15:53
1 min leestijd
‘Google wil meer eenheid in Android-hardware’

Google wil meer eenheid in Android-hardware om zo beter te kunnen concurreren met Apple. Hiervoor wil het bedrijf zelf meewerken aan de ontwikkeling van chipsets.

Lees verder na de advertentie.

Android chipsets

Google werkt aan deals met chipmakers om samen te werken aan meer uniforme hardware voor Android-toestellen, zo meldt technologiewebsite The Information. Hiermee hoopt Google chips te kunnen maken die specifiek voor Android-software zijn gemaakt, zoals Apple doet met iOS. Hierdoor kan het besturingssysteem de volle kracht van de hardware benutten en werkt het systeem een stuk efficiënter.

De uniformiteit van het Apple-platform is een van de krachten van iOS. De software werkt goed, omdat de hardware daar volledig op is afgesteld. Bij Android is er een grote variatie aan hardware, wat een hoop problemen oplevert. Zo raken onderdelen verouderd en is er meer kans op beveiligingslekken.

Google wil net als Apple meerdere functies combineren in één chip. Hierbij heeft het bedrijf in de onderhandelingen met de chipmakers het voornamelijk over een betere camera, beter geheugen en efficiënter gebruik van energie. Een dergelijke standaardchip kan er voor zorgen dat de high-end-telefoons zoals die van Samsung, Huawei en HTC standaard een stuk soepeler gaan werken.

htc one a9

Google zal echter wel het nodige op tafel moeten leggen om de chipmakers te overtuigen. Nu is het voor bedrijven als HTC en Samsung al lastig om een winstmarge uit hun Android-producten te halen. Als er een standaard van kwaliteit wordt geïntroduceerd, zal het de bedrijven meer geld gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu