Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Lollipop blijft groeien, staat nu op 5,4 procent van alle Androids

Redactie
8 april 2015, 13:08
1 min leestijd
Lollipop blijft groeien, staat nu op 5,4 procent van alle Androids

Google heeft de distributiecijfers van Android voor maart van dit jaar bekendgemaakt, waaruit blijkt dat Lollipop (Android 5.0 en Android 5.1) opnieuw is gegroeid naar een totaal van 5,4 procent.

Lees verder na de advertentie.

Lollipop is met 2,1 procentpunt gegroeid in één maand, wat voornamelijk te danken is aan de updates van fabrikanten. Zo hebben onder andere Samsung en HTC hun belangrijkste toestellen al voorzien van Android 5.0 en gaat dit updateproces gestaag door, ook bij andere fabrikanten.

Android cijfers maart 2015

Android 4.4 KitKat is gegroeid met 0,5 procentpunt naar 41,4 procent. Jelly Bean, dat bestaat uit Android 4.1, 4.2 en 4.3, is in één maand gegroeid met 1,9 procentpunt naar 42,6 procent. Daarmee is Jelly Bean op dit moment nog steeds de grootste Android-versie, waarbij KitKat volgt met 41,4 procent. Op de derde en vierde plek staan Gingerbread (Android 2.3) en Ice Cream Sandwich (Android 4.0), die met respectievelijk 0,5 en 0,2 procentpunt zijn gedaald.

cijfersmaart

De vierde plek wordt bijna ingenomen door Lollipop, dat met 5,4 procent net achter Ice Cream Sandwich staat. Ook Froyo heeft nog steeds een plekje in de lijst met 0,4 procent. Het aandeel van Android 2.2 is ook niet verminderd; vorige maand stond Froyo ook op 0,4 procent.

Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check ons  Android Lollipop update-overzicht!

Laatste nieuws over Android Lollipop

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu