Android-console Ouya in video getoond, verzending naar ontwikkelaars begonnen

Redactie
28 december 2012, 13:01
1 min leestijd

Het Kickstarterproject van de 99 dollar kostende Android-gameconsole Ouya was een groot succes. Na maanden van ontwikkeling en productie vallen de eerste developer-consoles, de Ouya’s voor de game-ontwikkelaars, op de deurmat. Naast dit goede nieuws heeft het team van Ouya ook een video uitgebracht waar de ontwikkelaarsversie van de gameconsole wordt getoond – via een heuse unboxing video.

De Ouya wordt standaard geleverd met één controller en draait op een Tegra 3 quadcore-processor, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte en beschikt over een HDMI-uitgang tot 1080p, Wi-Fi, Bluetooth en een microUSB-poort om de console met je desktop te verbinden. De gameconsole heeft een prijskaartje van 99 dollar (75 euro), een extra controller en verzendkosten naar Nederland kosten respectievelijk 30 en 20 dollar. De totale prijs voor een Ouya met twee controllers en verzendkosten naar de Lage Landen zou dan 112 euro betreffen.

Lees verder na de advertentie.

In de video wordt een speciale transparante ontwikkelaarsconsole uitgepakt. Dit is niet het uiteindelijke design van de Ouya. Helaas wordt de software van de Android-console nog niet in de video getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu