3 redenen om Cortana in te stellen als je standaard Android-assistent

Erwin Vogelaar
26 juni 2017, 20:13
2 min leestijd
3 redenen om Cortana in te stellen als je standaard Android-assistent

Sindskort is het mogelijk om op Android Cortana als standaard spraakassistent in te stellen. Maar waarom zou je dat doen? We geven drie redenen waarom het nog niet zo’n gek idee is.

Lees verder na de advertentie.

Op Android Cortana installeren

Sindskort is het mogelijk om Google Assistant te vervangen met spraakassistent Cortana van Microsoft. Dit betekent dat als je de thuisknop van je toestel indrukt niet Google Assistant, maar Cortana naar je luistert. Lees meer over hoe je Cortana instelt als Android-spraakassistent.

Voor de meeste gebruikers is dit niet heel nuttig. Als je bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van het Google-ecosysteem aan diensten, dan is Google Assistant de logische keuze. Cortana is ook niet  slimmer of een betere gesprekspartner. Toch zijn er enkele redenen waarom het toch de moeite waard is om Cortana te installeren.

1. Cortana werkt goed samen met Windows 10

Gebruik je Windows 10 en draai je het besturingssysteem in het Engels, dan komt Cortana je ook op de pc gezelschap houden. Het is dan erg handig om dezelfde assistent op zowel je pc als smartphone te hebben. Voornamelijk omdat notificaties gesynchroniseerd worden tussen beide apparaten.

Zo is het mogelijk om op je pc direct tekstberichtjes te zien en vaak ook te beantwoorden. Hier heb je dus geen apps als Pushbullet voor nodig. Ook krijg je de mogelijkheid om een berichtje op je pc te ontvangen als de accu van je smartphone bijna leeg is, zodat je weet dat het toestel aan het stroom moet. Ook alle andere app-berichtjes zijn naar je pc te sturen, waarbij je zelf aangeeft welke apps wel of niet in Windows moeten verschijnen.

android cortana

2. Cortana werkt beter met Microsoft-producten

Google Assistant werkt natuurlijk goed samen met de verschillende Google-diensten, maar Cortana kan juist goed overweg met Microsoft-diensten. Maak je dagelijks gebruik van programma’s en apps als Outlook, OneDrive, Office 365 en Wunderlist/To-Do, dan is Cortana de juiste keuze. Met al deze diensten en Cortana maak je bovendien gebruik van hetzelfde account.

3. Je Android-taal kan in het Nederlands blijven staan

Voor het activeren van Google Assistant moet je de systeemtaal van je Android-toestel op Engels zetten. Hierdoor is direct alles Engels, inclusief het instellingenmenu. Als je het apk-bestand van Cortana installeert, kan de systeemtaal gewoon op Nederlands blijven staan. Het is een klein voordeel, maar toch een bonus. Omdat Cortana nog geen Nederlands kan, moet je wel praten in het Engels om de assistent te gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu