De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Dashboard komt pas dit najaar, mogelijk Pixel 3-exclusief’

Thomas Haenen
3 juli 2018, 15:27
1 min leestijd
‘Android Dashboard komt pas dit najaar, mogelijk Pixel 3-exclusief’

Eén van de meest interessante features van Android P is nog altijd niet in de Developer Preview te vinden. Bronnen beweren dat het Android Dashboard achtergehouden wordt voor de Google Pixel 3-reeks, en pas dit najaar beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Android Dashboard uitstel verklaard

Onlangs verscheen alweer versie 4 van de Android P-bèta. Volgens de ontwikkelaars is deze vrijwel identiek aan de definitieve versie. Dat zou suggereren dat alle features aanwezig zijn en naar behoren werken. In de praktijk blijken enkele beloofde functies nog te ontbreken.

De meest opvallende afwezige is het Android Dashboard, dat wel getoond werd bij de onthulling van Android P in maart. Met het Dashboard zie je welke apps je het meest gebruikt en hoe vaak je je smartphone ontgrendelt. Zo hoopt Google je te trainen om ‘gezonder’ met je smartphone om te gaan. Hoewel in screenshots en video’s te zien is hoe de feature werkt, zit deze nog altijd niet in de testversie van Android P.

Primeur voor Pixel 3

Hoewel we oorspronkelijk dachten dat de feature simpelweg nog niet klaar was voor het grote publiek, blijkt nu dat Google deze mogelijk bewust achterhoudt. Volgens Andreas Proschofsky, een doorgaans betrouwbare Android-insider, verschijnt het Android Dashboard pas in het najaar. In een post op Google+ suggereert hij bovendien dat de feature waarschijnlijk voorlopig exclusief voor de Google Pixel 3-reeks beschikbaar is.

Nieuwe smartphones in de Google Pixel-reeks worden doorgaans namelijk ook in het najaar gepresenteerd. Ze lopen op een vrijwel onaangepaste versie van Android, met een handjevol extra features van Google. De kans is dan ook groot dat het Android Dashboard voorlopig exclusief op de Pixel 3 te vinden is. Google zelf heeft nog geen verklaring gegeven voor het ontbreken van de functie.

Het laatste nieuws over Android P

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu