De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android- en iPhone-gebruikers willen niet met elkaar daten’

Thomas Haenen
9 februari 2017, 13:37
2 min leestijd
‘Android- en iPhone-gebruikers willen niet met elkaar daten’

Het is als Android-gebruiker lastig om te scoren bij iPhone-fans, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Daten met bezitters van een ander besturingssysteem levert vooral geklaag op.

Lees verder na de advertentie.

Android daten

Android-gebruikers zijn geneigd om mensen vijftien keer zo negatief te beoordelen als ze over een iPhone beschikken, zo blijkt uit onderzoek van Match.com. De datingsite deed onderzoek naar hoe mensen hun ideale partner uitzoeken. In totaal werden 5500 Amerikanen ondervraagd over de facturen die voor hen meespelen in het vinden van een partner.

Smartphonevoorkeuren spelen daarbij blijkbaar een grote rol. Als we het onderzoek mogen geloven zijn iPhone-bezitters overigens nog kritischer over Android-fans dan andersom. Een iPhone-bezitter is namelijk wel 21 keer meer geneigd om een Android-gebruiker negatief te beoordelen, terwijl dat andersom op slechts vijftien keer ligt. Dat suggereert dat de bereidheid voor Android daten bij gebruikers met een ‘concurrerend’ besturingssysteem maar laag ligt.

Android daten

De datingsite geeft geen verklaring voor de antwoorden van de ondervraagden. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende merken. Zo weten we bijvoorbeeld niet of Huawei-fans wel door één deur kunnen met Samsung-gebruikers.

Fix je scherm

Een andere grote turn-off: gebroken schermen. Vrouwen zijn 86 procent meer geneigd om een man onaantrekkelijk te vinden als hij een toestel met gebarst scherm heeft. Dat is echter iets dat vooral meespeelt onder oudere generaties. Millenials kunnen er doorgaans prima mee leven, terwijl babyboomers en Generatie X-ouderen zich ernstig storen aan een smartphone met gebreken.

Het beste recept voor een goede date is echter de smartphone links te laten liggen, zo blijkt uit het onderzoek. Een meerderheid wil dat je niet belt, sms’t of zelfs ook maar je telefoon op tafel legt tijdens een gesprek of etentje. Het overgrote deel van de ondervraagden is ook geen fan van overactieve gebruikers van social media. Vooral types die veel klagen op Facebook hebben het zwaar: 58 procent wil er niets mee te maken hebben.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu