Android in december: Samsung Galaxy A-serie, Android 8.1 en kerstmis

Thomas Haenen
6 december 2017, 16:16
3 min leestijd
Android in december: Samsung Galaxy A-serie, Android 8.1 en kerstmis

Nog maar een weken en dan gaat 2017 voorgoed de boeken in. Voor het zover is, kunnen we in december nog een paar nieuwe smartphones, belangrijke updates en meer verwachten. Dit is onze vooruitblik op Android in december.

Lees verder na de advertentie.

Dit gebeurt er met Android – december 2017

Veel nieuws komt natuurlijk onverwacht, maar met Android Planet ben je net wat beter voorbereid. Maandelijks zetten we het belangrijkste verwachte nieuws op een rijtje. Zo weet je op tijd wat voor nieuwe smartphones en belangrijke aankondigingen je in de komende weken kan verwachten.

Begin december: LG V30 release

lg v30 officieel

We spelen een beetje vals, want op moment van schrijven is de LG V30 al verkrijgbaar. De nieuwe smartphone verscheen deze week, ruim drie volle maanden nadat het toestel werd aangekondigd. En dat terwijl de LG V30 eigenlijk gewoon een flink verbeterde versie is van het huidige LG-vlaggenschip, de G6.

LG ruilt het lcd-scherm van de G6 wel in voor een groter oled-scherm van 6 inch. Oled is helderder en biedt levendigere kleuren dan lcd. Tevens is de V30 voorzien van een krachtige Snapdragon 835-chip, 4GB werkgeheugen en grote 3300 mAh-accu. Gebleven is de dubbele 16 megapixel-camera achterop. Met de tweede lens kun je foto’s met een bredere kijkhoek schieten.

5 december: Android 8.1

Op Pakjesavond verraste Google ons met de uitrol van Android 8.1. De update volgt slechts enkele maanden na Android 8.0, en brengt daarom vooral kleine verbeteringen achter de schermen. Misschien maar beter ook, want op moment van schrijven is Oreo op slechts 0,3 procent van alle Android-smartphones te vinden.

Android 8.1 accu

Android 8.1 (Oreo) biedt onder andere duidelijke accu-informatie voor bluetooth en enkele aangepaste emoji. Ook wordt er met Android One betere ondersteuning geboden voor goedkopere smartphones. De software is per direct beschikbaar voor Nexus- en Pixel-toestellen. Heb je een andere smartphone, dan is het aan de fabrikant om je toestel te updaten. Dat gebeurt waarschijnlijk op z’n vroegst pas begin 2018.

→ Overzicht: dit zijn alle nieuwe Android 8.1 features

Samsung Galaxy A-serie

Voorgaande jaren kondigde Samsung steeds de nieuwe Galaxy A-serie aan in december of januari. Ook nu gonzen de geruchten al een tijdje rond, wat suggereert dat een release nabij is. Volgens bronnen brengt Samsung dit jaar zowel de Galaxy A8 (2018) als de Galaxy A8 Plus (2018) uit. Waar je vorig jaar nog de keuze had uit een A3, A5 en A7, vernoemt Samsung zijn smartphones dit jaar naar het vlaggenschip, de Galaxy S8.

galaxy a3 2017 review

De gelijkenissen houden echter niet op bij de naam, want Samsung zou ook het design kopiëren. De Galaxy A8 wordt de eerste goedkopere smartphone van het bedrijf met een voorkantvullend scherm. Het 5,5 inch amoled-scherm loopt door in de randen en heeft minimale balken boven- en onder. In onze vooruitblik op de Galaxy A-serie voor 2018 vind je andere specs.

25 december: Kerstmis!

De kerstboom heb je misschien al in huis gehaald, het kerstdiner al half gepland, maar een verlanglijstje opstellen voor de kerstman kan soms lastig blijken. Dat terwijl de feestdagen een uitstekend excuus zijn om enkele leuke nieuwe gadgets in huis te halen. Om je daarbij een handje te helpen, hebben we enkele van onze favorieten onlangs al op een rijtje gezet. Haal een extra Chromecast in huis, bouw je eigen Google Assistant, of futureproof je smartphone met draadloze oordopjes.

→ Check de leukste gadgets voor Kerstmis

Eind december: terugblik op Android in 2017

Op spannend nieuws hoef je in de kerstvakantie niet te rekenen. Fabrikanten gaan hun kruit niet verschieten met spannende nieuwe smartphones, terwijl de meesten van ons nog aan het uitbuiken zijn. Daarom gaan we in de laatste week van december, zoals elk jaar, terugblikken op het afgelopen jaar. Het team van Android Planet bespreekt onder meer de beste smartphones van 2017, de leukste games en de belangrijkste ontwikkelingen. Houd de website dus in de gaten!

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu