Video: dit is mogelijk het nieuwe design van Android

Redactie
12 mei 2014, 15:47
2 min leestijd
Video: dit is mogelijk het nieuwe design van Android
Android design

Het Android design wordt mogelijk door Google op de schop genomen. Dat blijkt uit informatie van AndroidPolice, nadat eerder al het nieuwe design van de webversie van Gmail lekte. Een grote verandering is het nieuwe homescreen met een eveneens nieuwe navigatiebalk, waar voortaan de terug- en multitaskknop te vinden zijn, samen met het Google-logo dat, voorlopig, de zoekfunctie van Android activeert.

Het nieuwe Android design bestaat uit een opgefrist homescreen, een nieuwe manier van multitasken, een verbeterd notificatiescherm en een snel instellingenmenu.

Lees verder na de advertentie.

Is dit het nieuwe Android-design?

Multitasken zou de basis vormen van het nieuwe Android, waarbij we opnieuw dezelfde multitask-optie zien die al eerder voorkwam in gelekte screenshots. Het nieuwe multitaskvenster lijkt te bestaan uit een kaartenstapel met actieve apps die je vervolgens kunt openen. Door naar beneden te swipen zou de gebruiker een app kunnen sluiten.

Een andere belangrijke verandering is een nieuw raster voor apps, dat een beetje lijkt op het raster dat iOS hanteert. Vier apps naast elkaar, en dat in rijen onder elkaar. Dit zou beteken dat het gehele homescreen wordt gevuld met iconen van apps, waardoor er ook geen plaats is voor widgets. Eerder werden enkele regels code ontdekt waaruit blijkt dat de zogeheten ‘ALL_APPS’-functie kan worden uitgeschakeld, waarna het weer mogelijk zou moeten zijn om widgets toe te voegen.

Notificaties worden mogelijk getoond in een nieuwe Google Now-achtige omgeving. De notificaties tonen meer informatie en via een swipe vanaf de onderkant kun je snelle instellingen oproepen, zoals de melding dat je toestel met Google Glass is verbonden.

Kijk vooral onderstaande video voor een indruk van het nieuwe Android design. Het blijft vooralsnog onduidelijk of en wanneer het nieuwe Android design wordt aangekondigd. Mogelijk gebeurt dit bij Android 5.0, maar het kan door de grote veranderingen ook nog gemakkelijk langer duren. AndroidPlanet schreef al eerder over Project Hera, het grote project van Google om Android en Chrome meer samen te brengen. Het nieuwe Android design lijkt hier opnieuw een voorbeeld van te zijn.

Android design video

Bekijk het mogelijke nieuwe Android-design (preview) - AndroidPlanet.nl

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu