Android Device Manager update laat gebruikers op afstand toestel vergrendelen

Redactie
24 september 2013, 8:26
2 min leestijd
Android Device Manager update laat gebruikers op afstand toestel vergrendelen
Android Device Manager

Een update voor Android Device Manager, ofwel Android Apparaatbeheer in het Nederlands, laat gebruikers voortaan op afstand hun toestel vergrendelen met een wachtwoord. Een uiterst handige feature voor het geval dat je smartphone of tablet gestolen wordt of dat je het toestel verliest.

Hiermee is het mogelijk dat een vorige pincode of ontgrendelpatroon wordt overreden, waardoor je alleen met het wachtwoord het toestel kunt ontgrendelen. Als het toestel in vliegtuigmodus is, wordt het nieuwe wachtwoord direct toegepast nadat het toestel met het internet is verbonden.

Lees verder na de advertentie.

In onze testen werkte het vergrendelen perfect en vrijwel direct. Het vergrendelen met een wachtwoord gaat via de website van Android Device Manager. Deze is onderaan het artikel te vinden.

Android Device Manager

android device manager

Naast op afstand vergrendelen is het met Android Device Manager ook mogelijk om je telefoon via Google Maps op te sporen dankzij het gps- of wifi-signaal van het toestel. Als Android-apparaatbeheer staat ingeschakeld op je Android-telefoon of -tablet, kun je er bovendien voor kiezen om alles op afstand te wissen, mocht dat in een extreme situatie nodig zijn. De dienst laat je telefoon ook luid kenbaar maken als je hem ergens in een kamer bent verloren, ongeacht de instellingen die op dat moment van toepassing zijn. Denk aan de stille modus bijvoorbeeld.

Android Device Manager werkt met Android-apparaten die Android 2.2 of nieuwer draaien. Om de dienst volledig te gebruiken, hoef je alleen ingelogd te zijn op je Google-account, naar de app Google Instellingen te gaan en het vinkje voor Android-apparaatbeheer in te schakelen op je Android-smartphone zelf.

Android Device Manager: waar zit ‘ie op je toestel?

GoogleServices_icon

Android Device Manager is met de naam Android Apparaatbeheer verstopt onder de app Google Instellingen. Deze heeft een groen icoontje (zie links) en wordt veelal naast de app van Google+ weergegeven. Helemaal onderaan in de app staat dan Android Apparaatbeheer. Hier kun je onder andere de verschillende functies activeren. De website van Android Device Manager is hier te vinden.

→ Alles weten over Android Device Manager? Lees dan ons uitgebreide artikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu