Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Aandeel Nougat-adoptie stijgt in aanloop naar release Android O

Rick van der Veer
9 augustus 2017, 9:22
1 min leestijd
Aandeel Nougat-adoptie stijgt in aanloop naar release Android O

Het marktaandeel van Android 7.0 (Nougat) en hoger blijft maar stijgen. Vooral nu de release van Android O voor de deur staat heeft de Android-versie een flinke sprong gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Nougat stijgt in Android-distributiecijfers augustus

Volgens Google loopt nu 13,5 procent van alle Android-smartphones op Android 7.0 of 7.1 (Nougat). Dat is een toename van twee procent ten opzichte van vorige maand. Dit komt mede door de verkoop van nieuwe smartphones, zoals de Samsung Galaxy S8, maar ook doordat oudere toestellen updates ontvingen.

Android-distributiecijfers augustus

Ondanks dat Nougat een flinke sprong gemaakt heeft, ligt de Android-versie nog altijd achter op oudere versies. Zo heeft Android 6.0 (Marshmallow) een aandeel van 32,3 procent, terwijl bijna dertig procent van alle smartphones nog op Android 5.0 of 5.1 loopt. Zelfs Android 4.4 (KitKat) wordt nog door 16 procent van alle smartphones gebruikt.

Het bijwerken van oudere Android-smartphones blijft een probleem voor het besturingssysteem. Toch liggen oudere smartphones niet zo ver achter als je zou denken. Via Google Play Services brengt Google doorgaans nieuwe features van Android naar oudere smartphones. Dit onderdeel van Android kan namelijk bijgewerkt worden door Google zelf, zonder afhankelijk te zijn van fabrikanten. Voor een volledig nieuwe Android-versie of beveiligingsupdates moet de fabrikant van een smartphone wél zelf ingrijpen.

Release Android O nadert

Inmiddels heeft Google al vier testversies voor ontwikkelaars vrijgegeven, en de release van het besturingssysteem staat voor de deur. We weten nog altijd niet hoe de software gaat heten, alleen dat het versienummer 8.0 bedraagt. In ons Android O-overzicht vind je alles wat je moet weten over de nieuwe features van Android 8.0. Daarnaast vind je in ons Android O update-overzicht of je kunt rekenen op een update voor jouw smartphone.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu