De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Meeste Android-smartphones lopen op verouderde software

Thomas Haenen
6 december 2016, 14:11
2 min leestijd
Meeste Android-smartphones lopen op verouderde software

Nog altijd loopt het overgrote deel van alle Android-apparaten op een verouderde versie van het besturingssysteem. Dat blijkt uit de Android-distributiecijfers december.

Lees verder na de advertentie.

Android-distributiecijfers december

Android 7.0 Nougat is op slechts 0,4 procent van alle apparaten met het besturingssysteem te vinden, zo blijkt uit de nieuwe cijfers. Dat is slechts een minimale stijging ten opzichte van vorige maand, toen de software op 0,3% van alle apparaten stond.

Hoewel Nougat inmiddels ruim drie maanden oud, is de uitrol van de software zeer beperkt. Updates zijn slechts beschikbaar voor een handjevol toestellen, zoals de Nexus 6P en Nexus 5X. In Nederland is de Huawei Mate 9 zowat de enige nieuwe smartphone die tot nu toe direct met Android 7.0 gelanceerd werd.

Android-distributiecijfers december

Zelfs Android 6.0 Marshmallow, dat ruim een jaar geleden verscheen, is op slechts een kwart van alle Android-smartphones te vinden. Dat is wel weer een kleine stijging ten opzichte van vorige maand: van 24 procent naar 26,3 procent.

Verouderde versies van Android

Het overgrote deel van alle toestellen loopt op een versie van Android die twee jaar of ouder is. Android Lollipop, dat in oktober 2014 werd geïntroduceerd, staat nog op 34 procent van alle toestellen, terwijl KitKat uit 2013 goed is voor 24 procent van de Android-apparaten. De populariteit van deze verouderde versies is licht aan het dalen, maar echt verdwijnen willen ze nog niet. De hoop van Google en veel fabrikanten is waarschijnlijk dat deze consumenten snel overstappen naar nieuwe smartphones.

Google brengt inmiddels jaarlijks grote updates uit voor Android. Het bedrijf geeft de nieuwe software dan ook vrij aan fabrikanten, maar die updaten vervolgens lang niet al hun oudere toestellen. Daardoor zitten veel consumenten vaak vast aan een verouderde versie van Android. Omdat veel onderdelen van Android echter via de Play Store bijgewerkt kunnen worden, kunnen consumenten met een oudere smartphone vaak ook nog van nieuwere functies profiteren.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu