De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android KitKat wint aan populariteit, Gingerbread levert in

Redactie
7 januari 2015, 20:31
1 min leestijd
Android KitKat wint aan populariteit, Gingerbread levert in

Inmiddels draait bijna 40 procent van alle Android-toestellen met toegang tot Google Play op Android 4.4, zo blijkt uit de laatste Android distributiecijfers.

Lees verder na de advertentie.

Android distributiecijfers van november

android-distributiecijfers-december

Google heeft de nieuwe Android distributiecijfers vrijgegeven. Er is duidelijk een migratie van Gingerbread naar andere Android-versies van aan de gang. Gingerbread levert bijna 1,5 procentpunt in. Ook Android 4.0 Ice Cream Sandwich moet het met 1,1 procentpunt minder doen. Android 4.4 KitKat is sinds november gestegen in zijn marktaandeel: van 33, 9 naar 39,1 procent. Ook Android 4.1 tot en met 4.3 hebben  er een paar procentpunten bijgekregen.

Opvallend is dat Android 5.0 Lollipop nog niet in de cijfers terug te vinden is. Dat houdt in dat er nog geen 0,1 procent behaald is. Dat is het minimale percentage dat een Android-besturingssysteem moet behalen om mee te tellen voor deze cijfers. Wellicht zien we het OS volgende maand wel terug, wanneer meer toestellen Lollipop hebben ontvangen.

Minder Gingerbread is goed voor ontwikkelaars

Het is met name voor app-ontwikkelaars goed dat mensen afstappen van Android 2.3 Gingerbread. Deze versie van het besturingssysteem bevat niet alle functies die applicatiebouwers tegenwoordig nodig hebben bij het produceren van hun app. Waarom Android 4.4 KitKat ineens in populariteit is gestegen, komt door de grote uitrol van Android 4.4-updates de afgelopen feestmaand. Veel fabrikanten hebben oudere toestellen van een update naar KitKat voorzien.

Het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu