Adoptie Android Lollipop komt langzaam op gang

Wouter Nijsen
2 februari 2015, 21:06
1 min leestijd
Adoptie Android Lollipop komt langzaam op gang

Iets meer dan anderhalf procent van alle Android-toestellen die toegang hebben tot Google Play draaien Android Lollipop, zo blijkt uit de nieuwe distributiecijfers van Google.

Lees verder na de advertentie.

Android distributiecijfers van februari 2015

Android distributiecijfers februari

Op de  ontwikkelaarspagina van  Google zijn de distributiecijfers van Android vrijgegeven. Uit de gegevens, die je hiernaast ziet, is af te lezen dat 1,6 procent van alle Android-toestellen nu op Android Lollipop draait. Android Jelly Bean (versies 4.1 – 4.3) staat op 44,5 procent en is daarmee het grootst, al wordt de Android-versie steeds minder populair. Vorige maand bedroeg het aandeel namelijk nog 46 procent.  Android 4.4 (KitKat) volgt met 39,7 procent, iets meer  dan enkele maanden geleden (39,1 procent). De distributiecijfers zijn gemeten gedurende een periode van zeven dagen, die eindigde op 2 februari.

Het is de eerste keer dat Android Lollipop verschijnt  in de distributiecijfers. Nog niet zo lang geleden was de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem  namelijk niet in de cijfers terug te vinden.  Lollipop  stond destijds nog op minder dan 0,1 procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd, waardoor het besturingssysteem  niet in de gegevens werd meegenomen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Android Lollipop in de komende maanden groter zal worden.  Zo wordt de update in de komende maanden naar steeds meer toestellen uitgerold en verschijnen er dit jaar nieuwe smartphones die standaard op Android Lollipop zullen draaien.

Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check ons  Android Lollipop update-overzicht!

Het laatste nieuws over Android

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu