De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Froyo verdwijnt eindelijk uit de Android-distributiecijfers

Erwin Vogelaar
10 januari 2017, 21:00
2 min leestijd
Froyo verdwijnt eindelijk uit de Android-distributiecijfers

Uit de Android-distributiecijfers januari 2017 blijkt dat Android 2.2 (Froyo) eindelijk nauwelijks meer geïnstalleerd staat. Deze oude versie van Android is namelijk uit de lijst verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Android-distributiecijfers januari

Het is tijd om afscheid te nemen van Android 2.2 (Froyo). Deze versie van het besturingssysteem heeft het ruim 6,5 jaar volgehouden. De afgelopen tijd stond Froyo nog op 0,1 procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd, maar inmiddels zijn er zo weinig toestellen met Froyo dat deze versie niet meer opduikt in de Android-distributiecijfers. Als een versie van Android op minder dan 0,1 van alle toestellen staat, wordt het niet meer getoond op de lijst.

Froyo kwam onder andere met de mogelijkheid om een wifi-hotspot in te stellen en je kon voor het eerst cijfers in wachtwoorden gebruiken. Ook werden bewegende gifs voor het eerst juist afgespeeld in de browser en daar hebben we nu nog steeds veel plezier van.

android-distributiecijfers januari

Google komt op deze cijfers door te kijken naar Android-toestellen die actief zijn in een periode van zeven dagen. In dit geval in een periode die eindigt op 9 januari 2017.

Vergeleken met een maand eerder, is er niet veel opvallends gebeurt in de lijst. Er zijn wel iets meer toestellen met Android 7.0 (Nougat) bijgekomen. In december hadden nog maar 0,4 procent van alle actieve Android-toestellen de nieuwste versie van het besturingssysteem geïnstalleerd staan, terwijl dat aantal nu op 0,7 procent staat. Dit percentage is onderverdeeld in 0,5 procent voor Android 7.0 en 0,2 procent voor Android 7.1. De grootste stijger deze maand is echter Android 6.0 (Marshmallow), die van 26,3 procent naar 29,6 procent van alle toestellen is gegaan.

De grootste daler deze maand is Android 4.4 (Kitkat). Deze versie van het besturingssysteem is van 24 procent naar 22,6 procent van alle toestellen gezakt. Over het algemeen zijn alle Android-versies van Android 5.0 of ouder gedaald in de lijst en alle versies van Android 5.1 of nieuwer gestegen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu