Android 7.0 Nougat gebruikscijfers verdubbelen, oude versies blijven groter

Rick van der Veer
8 maart 2017, 15:14
1 min leestijd
Android 7.0 Nougat gebruikscijfers verdubbelen, oude versies blijven groter

Android 7.0 (Nougat) is nu op twee keer zo veel Android-toestellen te vinden als een maand geleden. Niet alleen nieuwe smartphones hebben bijgedragen aan de Android distributiecijfers maart, maar ook updates voor oudere toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Android distributiecijfers maart

Beide versies van Android 7 draaien nu op 2,8 procent van alle toestellen die verbinding maken met de Play Store. In de cijfers van februari was dit percentage maar 1,2 procent, wat betekent dat het aantal apparaten met Android 7.0 of hoger meer dan verdubbeld is. Vooral Android 7.0 is in omvang toegenomen, doordat Android 7.1 alleen nog maar op de Google Pixel en een reeks Nexus-smartphones te vinden is.

Android distributiecijfers maart

De toename is vooral toe te schrijven aan dat veel fabrikanten begonnen zijn met de uitrol van Android 7.0 voor oudere smartphones. Zo is Samsung begonnen met de uitrol van de update voor de Galaxy S7, terwijl ook de update voor de Huawei P9 uit aan het rollen is. Daarnaast kwamen er ook Nougat-updates voor de HTC 10 en HTC One M9 uit.

→ Lees ook: Android 7.0 update overzicht: deze toestellen krijgen de update

De verdubbeling van het percentage Nougat-smartphones geeft aan dat Android 7.0 eindelijk door lijkt te breken. Naast de updates die al uitgebracht zijn worden er de komende tijd meer toestellen bijgewerkt. Vooral oudere smartphones van vóór 2016 en telefoons uit het budgetsegment zijn aan de beurt, nadat veel vlaggenschepen al voorzien zijn.

Android-fragmentatie

Toch is het nog altijd opvallend hoe laag het percentage smartphones is met Nougat. Android 7.0 kwam in augustus 2016 uit en is meer dan een half jaar later op nog geen drie procent van alle Android-smartphones terug te vinden. Ondanks dat Google veel nieuwe functies uitrolt via Google Play Services blijft fragmentatie een probleem waar Google nog geen goed antwoord op heeft.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu