Android distributiecijfers mei: Nougat wint terrein, oudere versies blijven groter

Rick van der Veer
3 mei 2017, 14:44
1 min leestijd
Android distributiecijfers mei: Nougat wint terrein, oudere versies blijven groter

Het aantal smartphones met Android 7.0 (Nougat) blijft stijgen. In twee maanden tijd is het marktaandeel van de Android-versie verdrievoudigd, zo blijkt uit de distributiecijfers van mei.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Android distributiecijfers van mei

Samen zijn Android 7.0 en Android 7.1 nu goed voor zo’n 7,1 procent van alle smartphones die verbinding leggen met de Google Play Store. In maart was dat percentage nog 2,8 procent. Net zoals in die maand is vooral Android 7.0 in omvang toegenomen. Wat opvalt is dat Android 6.0 (Marshmallow) ongeveer gelijk is gebleven, terwijl de meeste oudere versies iets zijn afgenomen in populariteit.

Android distributiecijfers mei

Dat vooral Android 7.0 op meer smartphones is te vinden, komt deels doordat fabrikanten hun toestellen bijgewerkt hebben. In de afgelopen tijd zijn verschillende smartphones geüpdatet naar Nougat, waaronder de Samsung Galaxy S7, Huawei P9 en HTC One M9. Naast updates zijn er ook veel nieuwe smartphones verschenen. De Samsung Galaxy S8 en LG G6 draaien beiden op Android 7.0, terwijl ook de Moto G5 en G5 Plus op die versie lopen. Hetzelfde geldt voor Huawei’s nieuwe vlaggenschip, de Huawei P10.

Het aandeel van Android 7.0 zal dit jaar alleen maar toenemen. Waar smartphonefabrikanten vorig jaar voornamelijk Android 6.0 kozen voor goedkopere smartphones, zullen budgettoestellen dit jaar vaker uitgerust worden met Android 7.0. Op termijn wordt Nougat dan ook de meestgebruikte versie, al staat Android 8.0 ook voor de deur. Deze Android-versie komt later dit jaar uit, al is nog niet bekend wanneer precies.

Fragmentatie blijft een probleem

De fragmentatie van Android-versies blijft een pijnpuntje voor Google. Android 7.0 (Nougat) werd in augustus 2016 uitgebracht, maar draait nog altijd op minder dan een tiende van alle Android-smartphones. Google introduceert nieuwe functies veelal via Play Services, maar heeft nog altijd geen goede oplossing voor het sneller uitbrengen van updates.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu