De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android KitKat inmiddels op een derde van alle Android-toestellen

Gijs Ettes
2 december 2014, 10:20
1 min leestijd
Android KitKat inmiddels op een derde van alle Android-toestellen

Inmiddels draait ruim een derde van alle Android-toestellen met toegang tot Google Play op Android 4.4 (KitKat), zo blijkt uit distributiecijfers van Google.

Lees verder na de advertentie.

Android distributiecijfers van november

android distributiecijfers

Momenteel is KitKat goed voor een aandeel van 33,9 procent, waar dat een maand geleden nog rond de 30 procent lag. De groei gaat ten koste van Android Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x en 4.3), waarvan het aandeel onder de 50 procent dook. Ice Cream Sandwich (4.0) draait nog steeds op bijna 8 procent van alle Android-toestellen, terwijl de zwaar verouderde versies Gingerbread (2.3.x) en Froyo (2.2) samen goed zijn voor een aandeel van bijna 10 procent.

Het is nog niet te zeggen hoe groot het aandeel van Android Lollipop is; de cijfers over deze Android-versie heeft Google nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk moeten we nog een maand wachten voordat de Android distributiecijfers ook het aandeel van Lollipop weergeven.

‘Groei smartphonemarkt halveert in 2015’

nieuwe smartphone

2015 wordt een minder succesvol jaar voor smartphones, zo voorspelt IDC. Volgens de marktonderzoeker zal de groei van de smartphonemarkt volgend jaar halveren en uitkomen op ruim 12 procent. Dit jaar ligt de groei van de markt nog om en nabij de 26 procent. In 2014 gaan er waarschijnlijk in totaal 1,3 miljard smartphones over de toonbank, terwijl dat aantal volgend jaar rond de 1,4 miljard zal liggen.

IDC verwacht ook dat smartphones goedkoper blijven worden. Gemiddeld betaal je voor een smartphone nu ongerekend 238 euro. In 2018 moet dat bedrag gedaald zijn tot circa 193 euro.

Het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu