Google geeft Android-distributiecijfers vrij: Oreo slaat nog niet aan

Er zijn vrijwel geen smartphones met Android 8.0 (Oreo) in omloop, zo blijkt uit nieuwe Android-versiecijfers die Google heeft vrijgegeven. Nougat groeit wel gestaag.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android-distributiecijfers september 2017

Drie weken nadat Google de definitieve versie van Android 8.0 (Oreo) heeft vrijgegeven is de software nog maar nauwelijks in gebruik. Oreo is namelijk nog niet terug te vinden in de nieuwste Android-distributiecijfers die Google heeft vrijgegeven. Dat Oreo niet in het lijstje staat, betekent dat de software op minder dan 0,1 procent van alle Android-apparaten te vinden is. De meetperiode liep van 5 tot en met 11 september.

Google geeft maandelijks nieuwe distributiecijfers vrij. Zo houdt het ontwikkelaars op de hoogte over welke versies van Android het meest gebruikt worden. Deze kunnen vervolgens hun apps aanpassen om ze voor een zo groot mogelijk publiek geschikt te maken.

Android-distributiecijfers september 2017

Android 6.0 (Marshmallow) is nog altijd de populairste versie van het besturingssysteem. De twee jaar oude software staat op 32,2% van alle apparaten. Dat is een kleine daling van 0,1%. Ook andere oudere versies zijn licht gedaald. Een ruime meerderheid van alle actieve Android-apparaten loopt echter nog altijd op een minimaal twee jaar oude versie van het besturingssysteem.

Nougat groeit – eindelijk

Wel lijkt Android 7.0 langzaam maar zeker door te breken. Nougat staat sinds deze maand op 15,8 procent van alle apparaten. Het is voor het eerst dat deze versie de grens van 15 procent doorbreekt. Daar heeft de software wel ruim een jaar voor nodig gehad.

Dat er nog maar nauwelijks smartphones op Android Oreo lopen is overigens geen grote verrassing. De software is op dit moment alleen beschikbaar voor Google’s eigen Pixel- en Nexus-smartphones. Veel fabrikanten verwachten pas op zijn vroegst eind dit jaar updates naar Oreo uit te rollen. Wel verschijnen eind september de eerste smartphones met Android 8.0, de Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact.

Lees het laatste nieuws over Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.