Android distributiecijfers: Jelly Bean en Android 4.4 KitKat groeien flink door

Redactie
5 maart 2014, 10:56
1 min leestijd
Android distributiecijfers: Jelly Bean en Android 4.4 KitKat groeien flink door
Android distributiecijfers

De verse Android distributiecijfers zijn binnen en laten een flinke groei zien van Jelly Bean en KitKat, de laatste twee Android-versies. Jelly Bean, dat bestaat uit Android 4.1, Android 4.2 en Android 4.3, neemt nu een flinke 62 procent van alle Android-toestellen in. Dit aantal was in november van vorig jaar nog maar 50 procent.

Gingerbread blijft jammer genoeg op de tweede plek staan, met nog ruim 19 procent. Dat is wel een procent minder dan vorige maand, maar het blijft nog steeds een te groot aantal. Dit zijn met name toestellen die in opkomende markten worden gebruikt, zoals sommige landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Veel apps werken bijvoorbeeld ook niet met Android 2.3.

Lees verder na de advertentie.

Android distributiecijfers

Android 4.4 KitKat groeide binnen één maand van 1,8 naar 2,5 procent, terwijl Android 4.0 Ice Cream Sandwich juist met 0,9 procent daalde naar 16,1 procent. Daarmee staat Android 4.0 op de derde plek. Dit aantal blijft dalen omdat veel toestellen met Android 4.0 waarschijnlijk nog naar Jelly Bean of zelfs KitKat worden geüpdatet. Bij Gingerbread-apparaten is dit aantal veel lager. Daar moeten mensen echt hun toestel vervangen om een nieuwe Android-versie te krijgen.

march-distro-num

Froyo daalde met 0,1 procent naar 1,2 procent en Honeycomb, de firmware speciaal voor tablets, blijft stabiel op 0,1 procent. De verwachting is dat KitKat dit jaar flink gaat groeien, met name omdat de softwareversie volgens Google geschikt is voor toestellen met oudere hardware. Vreemd genoeg updatet de zoekgigant zijn oudere Galaxy Nexus niet naar KitKat. En om de cijfers positief te benaderen: bijna 80 procent draait op Android 4.0 of hoger. En Ice Cream Sandwich is het minimaal hetgeen dat je nodig hebt om veel recent uitgebrachte apps te draaien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu