De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android dominantie in smartphonemarkt stijgt verder

Gijs Ettes
31 oktober 2013, 8:58
1 min leestijd
Android dominantie in smartphonemarkt stijgt verder
Android dominantie ABI Research

De Android dominantie op de smartphonemarkt is het afgelopen kwartaal verder gestegen, zo blijkt uit cijfers van ABI Research.

Van het aantal verscheepte telefoons in het derde kwartaal van dit jaar draaiden er bijna 81 procent op het besturingssysteem van Google.

Vooral Samsung deed het in de afgelopen periode goed: de fabrikant is momenteel verantwoordelijk voor 35 procent van de 244 miljoen verscheepte smartphones. Dat komt neer op een totaal van maar liefst 85,4 miljoen telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Android dominantie neemt toe

Daarnaast zorgden Huawei, Lenovo en Xiaomi met hun goede verkoopcijfers voor een toename in de Android dominantie op de smartphonemarkt. Apples marktaandeel bleef in het derde kwartaal steken op 14 procent (zo’n 34,2 miljoen smartphones). Naar verwachting behaalt iOS dankzij de introductie van de nieuwe iPhones een aandeel van 18,7 procent in het vierde kwartaal, maar dat is nog steeds beduidend lager dan de 22,6 procent die werd behaald in dezelfde periode vorig jaar.

iOS wordt op afstand gevolgd door Windows Phone van Microsoft, dat zijn aandeel wel met 165 procent zag stijgen tot 4 procent van de smartphonemarkt. Voor BlackBerry lijkt een belangrijke rol op de markt steeds verder weg. Volgens ABI Research heeft de fabrikant nog maar anderhalf procent in handen, wat neerkomt op 3,7 miljoen verkochte BlackBerry-toestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu