Android-ebooklezer Nook krijgt rootaccess

nook androidEen week geleden kwam de Nook op de markt, de ebooklezer van Barnes & Noble. Het apparaat blijkt zo populair dat er al speciale websites voor zijn op gezet. NookDev nam meteen even de moeite om niet alleen het apparaat uit elkaar te schroeven, maar ook om te kijken of je roottoegang kunt krijgen. En dat blijkt mogelijk! Een andere interessante ontdekking: het besturingssysteem staat op een standaard microSD-kaartje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Intern trof nookDev de volgende componenten aan:

  • Samsung S3C6410 processor
  • Synaptics TM1369 touchscreen-controller
  • Interne 2GB Sandisk microSD-kaart voor interne opslag
  • Sierra Wireless MC8777V wireless modem (data only)

Steek je de microSD-kaart in een geheugenkaartlezer en wijzig je een aantal bestanden in het filesysteem, dan blijk je gewoon rootaccess te kunnen krijgen. Vervolgens blijkt het mogelijk om extra applicaties te starten, zoals de terminal emulator. Binnenin de Nook zit een simkaart, waarmee je onbeperkt dataverkeer via AT&T’s 3G-netwerk krijgt. NookDev is nu aan het kijken of ze de standaard Android-applicaties werkend krijgen op de Nook en of er nog andere hacks mogelijk zijn.

nook teardown

Via: NookDev

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.