Android-emulator Bluestacks werkt nu met Android 4.0

BluestacksDe ontwikkelaars van de Android-emulator Bluestacks, waarmee je Android-apps kunt afspelen op een pc of Mac, hebben ondersteuning voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) toegevoegd. Eerder kon het softwarepakket, dat al sinds 2011 in ontwikkeling is, alleen overweg met apps gebouwd voor Android 2.3 of lager.

Bluestacks stelt je in staat apps te emuleren op een ander apparaat dan een Android-smartphone of -tablet. Daarbij kan bijvoorbeeld de touchpad van je laptop of een Mac Mouse gebruikt worden om de app te besturen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De toevoeging van Android 4.0-ondersteuning aan Bluestacks is een belangrijke, als je nagaat dat ongeveer de helft van alle Android-apparaten draait op een Android-versie tot 4.0. Het marktaandeel van opvolger Jelly Bean (Android 4.1, 4.2 en 4.3) is echter ook sterk aan het stijgen, dus het is te hopen dat de eerstvolgende update voor Bluestacks niet weer zo lang op zich laat wachten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.