De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android en Chrome OS zullen naar elkaar toe groeien

Redactie
21 november 2009, 0:49
1 min leestijd
Android en Chrome OS zullen naar elkaar toe groeien
chrome os

Google heeft deze week het Chrome OS aangekondigd. Dat roept vragen op of het nu gedaan is met Android-netbooks, die misschien veel beter op Chrome OS zouden kunnen draaien. Android is immers ontworpen voor mobiele telefoons en niet meteen geschikt om op een netbook te gebruiken. Google-oprichter Sergey Brin heeft in een interview met CNET meer licht op de zaak geworpen. Android en Chrome zullen naar elkaar toegroeien, zegt Brin. De twee besturingssystemen mogen er dan heel verschillend uitzien, maar ze bevatten dezelfde Linux- en Webkit-codebasis.

Het belangrijkste verschil is dat Android al op de markt is en dat Chrome OS zich nog in de researchfase bevindt. Apparaten komen pas eind 2010 op de markt. Brin gelooft trouwens dat Google ooit één besturingssysteem van de volgende generatie gaat uitbrengen. Hoe dat gaat uitpakken voor het ontwikkelen van applicaties voor de twee besturingssystemen die Google nu in de lucht moet houden, zal de praktijk moeten uitwijzen.

Lees verder na de advertentie.

Hoe gaan de twee samen? Google reageerde daarop als volgt:

As Sundar [Pichai] said in his presentation, we’re reaching a perfect storm of converging trends where computers are behaving more like mobile devices, and phones are behaving more like small computers. Having two open source operating systems from Google provides both users and device manufacturers with more choice and helps contribute a wealth of new code to the open source community.

Zelf proberen? TechCrunch heeft de instructie.

Wat is Chrome OS? Dit filmpje legt het uit:

De gebruikersinterface van Chrome zou er zo uit kunnen zien:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu