Android en iOS strijden om de twijfelende smartphonegebruiker

lg android telefoonOnderzoeksbureau Nielsen ontdekte dat veertig procent van de Amerikanen van 18 jaar en ouder nu een smartphone op zak heeft. Van die groep heeft veertig procent een Android-toestel. Android groeide in vergelijking met een soortgelijke studie uit juni 2011 met een procentpunt. iOS hield marktaandeel vast en BlackBerry verloor een procent. De strijd om de smartphonemark gaat volgens Nielsen vooral om mensen die nog geen keuze hebben gemaakt. Mensen die tot nu toe de smartphone links hebben laten liggen en voor het eerst willen overstappen van een simpele telefoon naar een smartphone. Eenderde zou in dat geval voor een Android-toestel kiezen, nog eens eenderde kiest een iPhone. De rest van de markt moet worden verdeeld onder de resterende partijen zoals BlackBerry en Windows Phone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uit de cijfers van Nielsen blijkt dat smartphones nog steeds verder groeien, ook in de VS. Op een gegeven moment zal elke telefoon een smartphone zijn, voorspelde analist Horace Dediu van Asymco onlangs. Niet-slimme telefoons zijn voor toestelmakers helemaal niet interessant meer, omdat er geen marge op te behalen valt. Dediu denkt dat de niet-smartphones volledig zullen verdwijnen. iSuppli denkt dat in 2015 de smartphones alle andere telefoons hebben ingehaald.

nielsen-juli-onderzoek-vs

nielsen-smartphones

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.