Android en iPhone goed voor 75 procent van mobiel [VS] internet

Redactie
23 november 2009, 17:41
1 min leestijd
Android en iPhone goed voor 75 procent van mobiel [VS] internet
Smartphone share US oktober 2009
smartphone share wereldwijd oktober 2009

Als het over mobiel internet gaat zijn er eigenlijk maar twee platformen die impact hebben: de iPhone en Android. Dat wordt opnieuw bevestigd door cijfers van AdMob, die zojuist de rapportage voor oktober 2009 heeft uitgebracht. De iPhone, iPod touch en Android-telefoons zijn goed voor 75 procent van het mobiele internetverkeer op smartphones in de VS. In september was dat percentage nog 65 procent. Android stijgt snel als de nummer twee: het marktaandeel ging van 17 naar 20 procent in het totaal. Het marktaandeel van mobiel internetgebruik op de Blackberry daalde van 14 naar 12 procent en bij Palm’s webOS zakte het marktaandeel van 10 naar 5 procent.

Wereldwijd gezien liggen de cijfers wel iets anders. De iPhone is goed voor 50 procent van het mobiele webverkeer, gevolgd door Nokia/Symbian met 25 procent (dus samen ook 75%). Op de derde plaats ligt Android met 11 procent. De meeste internetters zitten in de VS: zij verstoken 49 procent van het totale mobiele webverkeer.

Lees verder na de advertentie.

android toestellen

Welke Android-toestellen doen het goed? De recent gelanceerde Motorola Droid is al verantwoordelijk voor 24% van het Android-webverkeer. Alleen de G1 (HTC Dream) doet het beter: 36% van het Android-webverkeer. Als de ontwikkelingen zo doorgaan zou de Droid wel eens binnen een paar weken de grootste kunnen worden. De HTC Magic doet het met 21% aandeel ook redelijk goed.

Meer info: AdMob Mobile Metrics Report, oktober 2009
Via: TechCrunch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's