Placeholder

Vlak voor het weekend voorspelde analist J. Gold Associates dat Android en Symbian binnen drie en zes maanden gaan fuseren. Echter werd het gerucht van de fusie tussen beide mobiele platformen door zowel Nokia als Google de kop ingedrukt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De analist J. Gold Associates verwacht een fusie omdat beide platformen te maken hebben met veel dezelfde sponsors. Een samenvoeging zou een groter marktaandeel betekenen en maakt het voor ontwikkelaars voor applicaties makkelijker. Zij kunnen dan de applicatie geschikt maken maken voor 1 platform en hoeven niet te kiezen tussen Symbian of Android.

Het klinkt mooi, maar het blijkt slechts een voorspelling te zijn. Zowel Google (eigenaar Android) als Nokia (eigenaar Symbian) ontkennen het gerucht. Een woordvoerder van Nokia heeft aangegeven geen commentaar te geven op geruchten. Een woordvoerder van Google zei het volgende: “We don’t comment on market rumors or speculations…”.Beide partijen trekken hun handen van het verhaal af en een fusie tussen Android en Symbian lijkt opeens zeer onwaarschijnlijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.