Android en Symbian Fusie. Het gerucht en de ontkenning

Redactie
28 juli 2008, 6:20
1 min leestijd

Vlak voor het weekend voorspelde analist J. Gold Associates dat Android en Symbian binnen drie en zes maanden gaan fuseren. Echter werd het gerucht van de fusie tussen beide mobiele platformen door zowel Nokia als Google de kop ingedrukt.

Lees verder na de advertentie.

De analist J. Gold Associates verwacht een fusie omdat beide platformen te maken hebben met veel dezelfde sponsors. Een samenvoeging zou een groter marktaandeel betekenen en maakt het voor ontwikkelaars voor applicaties makkelijker. Zij kunnen dan de applicatie geschikt maken maken voor 1 platform en hoeven niet te kiezen tussen Symbian of Android.

Het klinkt mooi, maar het blijkt slechts een voorspelling te zijn. Zowel Google (eigenaar Android) als Nokia (eigenaar Symbian) ontkennen het gerucht. Een woordvoerder van Nokia heeft aangegeven geen commentaar te geven op geruchten. Een woordvoerder van Google zei het volgende: “We don’t comment on market rumors or speculations…”.Beide partijen trekken hun handen van het verhaal af en een fusie tussen Android en Symbian lijkt opeens zeer onwaarschijnlijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu