Android Experience: ruim 300 aanmeldingen, laatste dag voor aanmelding Android App Challenge

Redactie
9 maart 2010, 15:34
2 min leestijd
Android Experience: ruim 300 aanmeldingen, laatste dag voor aanmelding Android App Challenge
android event


Android Experience belooft een succes te worden. Meer dan 300 bezoekers hebben zich aangemeld voor het Nederlandse Android-evenement en wat ontwikkelaars betreft zijn er veel aansprekende namen: onder andere Layar, Service2Media, IceMobile en Sharewire zijn aanwezig op de fysieke Android Market.

Tijdens Android Experience kun je kennismaken met deze ontwikkelaars en de applicaties die ze hebben gemaakt voor partijen als Pathé, ANP, Mobypicture, Rabobank en De Telegraaf. Tijdens Android Experience zal ook de Android App Challenge worden georganiseerd, een competitie waarbij start-ups kunnen strijden om een prestigieuze ontwikkelopdracht. Vandaag is de laatste dag om je daarvoor in te schrijven.

Lees verder na de advertentie.

android experience

Wat valt er te doen op Android Experience? ‘s Ochtends zijn er presentaties van interessante sprekers en later op de dag kun je terecht op de Android Market, waar je demonstraties van ontwikkelaars en bedrijven kunt zien. Je hoeft dus niet de hele dag aanwezig te zijn: we verwachten dat ‘s ochtends vooral zakelijke bezoekers op de presentaties af zullen komen, terwijl eindgebruikers het waarschijnlijk interessanter vinden om ‘s middags op de Android Market rond te gaan kijken welke nieuwe applicaties eraan komen.

Hieronder zie je de verschillende onderdelen nogmaals op een rijtje.

Ochtendprogramma: presentaties

Dagvoorzitter Humberto Tan zal de sprekers tijdens het ochtendprogramma introduceren:

  • Vincent Everts;
  • Ed Achterberg van Telecompaper;
  • Mark Moons van HTC;
  • Raimo van der Klein van Layar
  • David-Jan Janse van Rabobank.

Middagprogramma: fysieke markt met Android-ontwikkelaars

Zoals gezegd komen Service2Media, IceMobile en Sharewire langs op de fysieke Android Market om hun nieuwste applicaties te demonstreren. Dit zijn drie grote ontwikkelbedrijven die al applicaties voor bekende opdrachtgevers hebben gemaakt. Daarnaast is Layar aanwezig en zijn de ontwikkelaars van 9292OV (The Mobile Company) van de partij om te laten zien waar ze mee bezig zijn. Er was al een 9292 GPS-applicatie voor Android, maar ze zullen tijdens Android Experience vast meer laten zien. Hardware.Info is tijdens Android Experience aanwezig om te vertellen over de barcodescannerapplicatie die ze hebben gemaakt.

Ben je zelf ontwikkelaar dan kun je je nog aanmelden om op deze Android-markt aanwezig te zijn. Je weet in ieder geval dat het publiek zeer geïnteresseerd is in Android en je hebt de kans om jezelf als Android-ontwikkelaar te profileren – zowel richting gebruikers als richting potentiële opdrachtgevers en partners.

Middagprogramma: Planet Android App Challenge

Zoals je ziet: veel bekende namen en bedrijven die al met Android-applicaties bezig zijn en interessante opdrachtgevers hebben. Ben je nog een start-up en dringend op zoek naar je eerste grote doorbraak, dan kun je ook op Android Experience terecht. Voor dit soort bedrijven organiseren we de Planet Android App Challenge, een competitie waarin start-ups het tegen elkaar opnemen. De winnaar mag een ontwikkelopdracht voor Sanoma Digital uitvoeren.

Let op: Vandaag is de laatste dag dat je je voor de Planet Android App Challenge kunt inschrijven! Je hebt tot 23:59 uur de tijd om dat te doen.
Categorie: Evenementen
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's