De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Probeer nu deze 5 Android-experimenten

Erwin Vogelaar
16 maart 2017, 20:34
3 min leestijd
Probeer nu deze 5 Android-experimenten

Google houdt ervan als mensen experimenten. Met Android is dat niet anders. Probeer daarom eens deze vijf interessante nieuwe Android-experimenten.

Lees verder na de advertentie.

Android-experimenten

Google heeft maar liefst vier websites waar mensen vrij experimenten kunnen uploaden, waarna iedereen ze kan testen. Er is een site voor experimenten met Google Chrome, eentje met experimenten over kunstmatige intelligentie, eentje met experimenten rond Google Arts & Culture en eentje met Android-experimenten. Wij plukken van die laatste site een aantal toffe nieuwe Android-experimenten uit, met onder andere een 3d-muis, een bijzondere wallpaper en een Android TV-app.

1. WeaRemote

Met WeaRemote is het mogelijk om je Android Wear-horloge te gebruiken als controller voor games. De makers van de app gebruiken als voorbeeld een game met een ruimteschip dat langs allerlei meteorieten gestuurd moet worden. Zoals je in onderstaande video ziet lijkt de besturing nog wel wat zweverig, maar er kan door slimme gamemakers vast een hoop mee gedaan worden. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.4 nodig en dus een Android Wear-horloge.

Download WeaRemote in Google Play (gratis)

2. Jacob’s Ladder

Jacob’s Ladder is een bijzondere live wallpaper aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Specifiek maakt de maker gebruik van zwermintelligentie. Allerlei intelligentie kleine kubusjes leven in deze wallpaper en organiseren zichzelf in grotere objecten. De maker stelt dat de wallpaper bijzonder accu-efficiënt is, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Voor het gebruik van deze wallpaper heb je minimaal Android 4.2 nodig.

Download Jacob’s Ladder in Google Play (gratis)

3. Android 3D Mouse

3d-muizen zijn duur, dus waarom niet de sensoren in je Android-toestel gebruiken om in 3d te werken? Een hobbyist heeft iets in elkaar geknutseld waardoor je Android-toestel met een normale muis samenwerkt om een 3d-muis te vormen. Die muis kan vervolgens in Blender gebruikt worden. Er is wel wat extra hardware nodig, zoals uitgelegd in onderstaande video. Hoewel dit experiment maar een klein publiek zal aanspreken, is het toch mooi om te zien hoe het open karakter van Android gebruikt wordt om alternatieven te bieden voor dure oplossingen.

Vind Android 3D Mouse op Github (gratis)

4. Marclay

Marclay is een app voor je Android TV. Het idee is dat de notificaties van je Android-toestel op je televisie verschijnen in een mooie minimalistische interface. Op de achtergrond staan ondertussen prachtige live wallpapers. Zo kun je altijd je berichten lezen, ook al ligt je toestel niet naast je. Het is een leuk idee om zo een televisie te gebruiken, maar het kost ook veel stroom om enkel wat notificaties te lezen.

Vind Marclay op Github (gratis)

5. Eating Time

Uit Japan komt de app Eating Time om etenstijd socialer te maken. Met de app en een bijhorende bluetooth beacon, kunnen alle Android-toestellen aan tafel op slot gezet worden. Zo kan iedereen zich concentreren op het eten en elkaar. Zodra het eten op is, kan er weer op de knop gedrukt worden om de toestellen vrij te geven. De app staat in de Play Store, maar is nog niet in de Benelux beschikbaar. Toch is het een aandoenlijk idee met een leuke uitvoering.

Download Eating Time in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu