De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn volgens Google de mooiste en meest innovatieve Android-apps

Redactie
13 augustus 2015, 8:02
1 min leestijd
Dit zijn volgens Google de mooiste en meest innovatieve Android-apps

Google heeft een nieuwe website gelanceerd, genaamd  Android Experiments, waarmee het de mooiste en meest innovatieve apps aan de wereld wil laten zien. Het platform moet ook als inspiratie dienen voor ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Android Experiments is een logisch vervolg op  Chrome Experiments, dat Google in 2009 lanceerde om grotendeels dezelfde reden: mensen en met name ontwikkelaars enthousiast maken voor het platform – in dit geval Android.  De digitale uitstalkast bevat op dit moment twintig Android-apps waarvan Google het de moeite waard vindt om de apps aan een groter publiek te tonen.

Android Experiments

De voorwaarde van apps binnen  Android Experiments is dat de apps geheel opensource zijn, werken met Android 4.4 KitKat of hoger en “ontdekken hoe we met onze apparaten  communiceren”. Met laatstgenoemde bedoelt Google dat de apps verschillende manieren moeten laten zien hoe de gebruiker met een app kan interacteren – bijvoorbeeld door de smartphone of tablet te bewegen. Omdat de apps in  Android Experiments opensource zijn, kunnen ontwikkelaars de broncode bekijken en van de code leren.

Het is voor Android-ontwikkelaars mogelijk om hun eigen apps voor  Android Experiments in te dienen. Google bekijkt alle inzendingen en beoordeelt of ze aan alle criteria voldoen. Op dit moment staan de twee fraaie apps van Roman Nurik –  Form Watch Face en Muzei  – in het overzicht, samen met bijvoorbeeld  Inkspace van Zach Lieberman.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu