Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android in februari: dit gebeurt er deze maand

Thomas Haenen
31 januari 2017, 21:30
3 min leestijd
Android in februari: dit gebeurt er deze maand

Februari belooft een drukke maand te worden op Android-gebied. Met onder andere het Mobile World Congress, waar verschillende fabrikanten hun nieuwe toestellen presenteren. Deze maand verwachten we echter ook Android Wear 2.0 en meer.

Lees verder na de advertentie.

1. Mobile World Congress 2017: LG, Huawei, Sony en anderen pakken uit

Voor het grootste evenement van deze maand moeten we nog bijna de hele maand wachten. Vanaf 27 februari vindt in Barcelona weer het jaarlijkse Mobile World Congress plaats, de grootste smartphonebeurs ter wereld. Vrijwel alle grote fabrikanten grijpen het evenement aan om hun nieuwe toestellen voor de komende maanden te presenteren.

Verschillende bedrijven hebben inmiddels al uitnodigingen verstuurd voor hun productpresentaties. Zo zal de LG G6 op zondag 26 februari getoond worden, dezelfde dag dat we mogelijk ook de Huawei P10 zien. Daarnaast verwachten we vijf(!) nieuwe smartphones van Sony waaronder de Sony Xperia XZs en de Sony Xperia XA1 en verschillende nieuwe producten van Lenovo, Alcatel, BlackBerry en anderen.

Wat Samsung precies gaat doen is nog onduidelijk. In het verleden presenteerde het bedrijf nieuwe toestellen in de Galaxy S-serie op MWC. De Galaxy S8 wordt echter pas in maart of april onthuld, zo maakte het bedrijf onlangs bekend. We verwachten dat Samsung toch nog een onthulling voor MWC achter de hand houdt, maar vermoedelijk gaat het om iets kleiners, zoals de opvolger van de Samsung Galaxy Tab S2.

2. Eindelijk: Android Wear 2.0

We hebben er lang op moeten wachten, maar het lijkt erop dat deze maand eindelijk de definitieve versie van Android Wear 2.0 verschijnt. Google kondigde de update voor het besturingssysteem begin vorig jaar aan maar moest de nieuwe software herhaaldelijk uitstellen. Na verschillende Developer Previews lijkt de echte release nabij. Bronnen beweren dat Android Wear 2.0 op donderdag 9 februari officieel verschijnt. Dezelfde dag worden dan ook de LG Watch Style en Watch Sport aangekondigd, de eerste smartwatches met het besturingssysteem.

android februari

Android Wear 2.0 moet vooral een stuk zelfstandiger kunnen functioneren. Vrijwel alle Android Wear-apparaten die nu verkrijgbaar zijn vereisen dat je smartphone in de buurt is. Is dat niet het geval, dan werken apps niet, heb je geen muziek en vallen je verbindingen weg. De nieuwe versie brengt zelfstandige apps die speciaal voor smartphones gemaakt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je smartwatch meenemen tijdens het hardlopen om je beweging te volgen, zonder dat je ruimte hoeft te maken voor een lompe smartphone.

3. Samsung introduceert vernieuwde Galaxy A-serie

Februari brengt niet alleen smartphones met zich mee die pas later dit jaar in de winkels liggen. Het is ook de maand waarin eerder aangekondigde smartphones hun release zien. Zo moeten de Samsung Galaxy A3 (2017) en A5 (2017) vanaf begin februari beschikbaar zijn. De A3 (2017) heeft een adviesprijs van 329 euro, voor de A5 (2017) betaal je 429 euro.

Samsung Galaxy A3 (2017) hands-on

De Galaxy A-serie bestaat uit goedkopere smartphones met stijlvolle behuizingen en vooral dat laatste is de fabrikant dit jaar goed lukt. Beide toestellen hebben een design dat sterk doet denken aan de Samsung Galaxy S7. Ze zijn echter een flink stuk goedkoper dan het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Daarnaast zijn de A3 en A5 waterdicht, voorzien van amoled-schermen, goede camera’s en relatief krachtige hardware.

Lees ook: Hands-on met de Samsung Galaxy A3 (2017) en A5 (2017)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu