Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android for Work gaat werk en privé op je apparaat scheiden

Wouter Nijsen
25 februari 2015, 21:53
2 min leestijd
Android for Work gaat werk en privé op je apparaat scheiden

Google heeft woensdag Android for Work gelanceerd. Dit platform is specifiek gericht op bedrijven  en biedt functies die het mobiele besturingssysteem geschikter maakt voor de zakelijke gebruiker.  

Lees verder na de advertentie.

Werkprofielen in Android for Work

Android for Work werd vorig jaar op de Google I/O  aangekondigd  en  is nu officieel gelanceerd. Dat maakt Google in een officiële blogpost bekend. Met Android for Work speelt Google in op de zakelijke gebruiker, door verschillende functionaliteiten aan het mobiele besturingssysteem toe te voegen.

De belangrijkste hiervan zijn  de zogenoemde werkprofielen. Deze zijn ingebouwd in Android 5.0 (Lollipop) en zorgen ervoor dat zakelijke data op een aparte plek opgeslagen wordt. Werkgevers hebben alleen tot data binnen deze profielen toegang; persoonlijke apps en informatie blijven gescheiden.

Omdat werkprofielen alleen beschikbaar zijn in Android Lollipop, is er voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tot Android 4.4 (KitKat) een aparte Android for Work-app ontwikkeld. Door deze app kunnen ook oudere toestellen overweg met werkprofielen en de bijhorende functionaliteiten. De applicatie wordt daarnaast gebruikt  om veilig e-mails te versturen en contacten en kalenders te onderhouden. Deze worden echter uitsluitend door de werkgever beheerd.

Ook zijn er enkele productiviteits-apps in Android for Work te vinden. Voorbeelden hiervan zijn een e-mail-, kalender- en contacten-applicatie. Verder is er een Office-pakket aanwezig voor het bewerken van documenten, spreadsheets en presentaties. Deze zijn in staat om samen te werken met Microsoft Exchange.

Google Play for Work

Ook onderdeel van Android for Work is Google Play for Work. Bedrijven kunnen deze aparte versie van Google Play gebruiken om gemakkelijk apps en updates naar hun Android for Work-gebruikers te sturen. Zo is het voor hen te controleren welke applicaties precies op de toestellen worden geïnstalleerd, en kunnen apps gemakkelijker up-to-date worden gehouden.

Android for Work

Google werkt voor Android for Work samen met veel verschillende fabrikanten en bedrijven, waaronder  Blackberry, Citrix, Samsung, Adobe, Box en HTC.

Lees meer over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu