Android Froyo-firmware gaat Android-fragmentatie aanpakken

Redactie
29 maart 2010, 18:28
1 min leestijd
Android Froyo-firmware gaat Android-fragmentatie aanpakken
android army

Android wordt achtervolgd door klachten dat er teveel fragmentatie optreedt: verschillende schermformaten en -resoluties, meer en minder krachtige processoren en updates die voor het ene toestel wel beschikbaar zijn en voor andere toestellen juist weer niet. Er zijn nu vier versies van Android in omloop: Android 1.5, 1.6, 2.0 en 2.1 (gebruik van oudere versies is te verwaarlozen). Straks krijgen we er weer een nieuwe versie bij, met codenaam Android Froyo.

Volgens gesprekken die Engadget op telecombeurs CTIA had, gaat deze nieuwe versie juist ervoor zorgen dat er minder fragmentatie optreedt. De huidige situatie is dat fabrikanten de nieuwe versies van Android niet kunnen bijbenen. HTC heeft zoveel moeite om de HTC Sense-interface aan te passen voor nieuwe firmware-versies dat Hero-gebruikers nog steeds met Android 1.5 rondlopen. Bij Android Froyo gaat Google er iets aan doen. Veel standaardapplicaties zullen voortaan al losse componenten in de Android Market beschikbaar komen. Ze maken niet langer deel uit van de kern van het besturingssysteem. Bij de applicatie Google Maps wordt dat trouwens al gedaan: je kunt een nieuwe versie uit de Android Market downloaden, zonder dat je op een compleet nieuwe versie van de firmware hoeft te wachten. Het loskoppelen van de standaardapplicaties zal gebeuren in Android Froyo en de opvolger daarvan, Android Gingerbread.

Lees verder na de advertentie.

Het gaat hierbij trouwens niet alleen om applicaties, maar ook om andere belangrijke elementen, zoals invoermethoden. Je hoeft dan niet meer op toestelmakers als HTC of Samsung te wachten tot ze klaar zijn met de update. Een andere ontwikkeling is dat Google vindt dat Android wel zo’n beetje volwassen begint te worden en dat het ontwikkelen van nieuwe firmwareversies op een lager tempo kan worden voortgezet. De kans dat fragmentatie optreedt wordt daardoor lager.

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's