Android gaat militairen helpen, dankzij RATS

Redactie
21 oktober 2009, 18:53
1 min leestijd
Android gaat militairen helpen, dankzij RATS
android hacks

Raytheon heeft als leverancier van de Amerikaanse defensie een oplossing bedacht waarmee militairen op missie kunnen gaan. Met behulp van Android hebben ze een buddy-applicatie gemaakt waarmee je op de kaart kunt zien waar collega-militairen zich bevinden. Het systeem heet RATS, Raytheon Android Tactical System en er is gebruik gemaakt van Android vanwege het open karakter en het feit dat er zo makkelijk applicaties te maken zijn. RATS is helemaal aangepast aan gevechtssituaties. Je kunt je collega’s als buddy markeren en zien waar hij zich op de kaart bevindt, maar je kunt ook een onbemand vliegtuig als buddy instellen.

Daarbij is het zelfs mogelijk om streaming videobeelden vanuit het vliegtuig te bekijken via je Android-toestel. Op die manier kun je veilig op onderzoek uit gaan en vanuit de lucht een bepaald gebied verkennen, zonder jezelf in gevaar te brengen. RATS is bedoeld om te worden ingezet in Afghanistan en Pakistan. Mocht een militair het idee hebben dat hij Bin Laden heeft herkend, dan kan hij met zijn mobiele telefoon een foto maken en deze naar het militaire hoofdkwartier sturen om te laten identificeren. Encryptie zorgt ervoor dat de boodschappen, video’s en foto’s niet worden onderschept door de vijand. De toestellen kunnen ook worden voorzien van biometrische scanners, zoals een vingerafdruk- of gezichtsscanner. Verder maakt Raytheon widgets waarmee je bijvoorbeeld nummerborden kunt lezen.

Lees verder na de advertentie.

Raytheon is meer dan twee jaar bezig geweest met de applicatie en is dus begonnen voordat Android überhaupt op de markt was. De komende twee maanden wordt RATS in gebruik genomen. Ook veiligheidsdiensten en politiediensten zijn mogelijk geïnteresseerd in de oplossing.

Via: Forbes

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's