De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze accessoires til je gamen op je smartphone naar een hoger niveau

Erwin Vogelaar
14 juni 2019, 15:11
4 min leestijd
Met deze accessoires til je gamen op je smartphone naar een hoger niveau

Enkel je smartphone is genoeg om te kunnen gamen, maar om alles uit je favoriete games te halen heb je wat meer nodig. Dit zijn de essentiële Android game accessoires.

Lees verder na de advertentie.

Essentiële Android game accessoires

Via het aanraakscherm van je smartphone zijn de meeste games goed te besturen. Meer heb je dus eigenlijk niet nodig. Toch zijn er heel wat accessoires op de markt die je kunnen helpen om de volgende stap te zetten. Bijvoorbeeld om games prettiger te besturen, een dimensie aan games toe te voegen of om langer door te gaan.

Android gamecontrollers

De eerste stap is natuurlijk een gamecontroller. Hoewel veel games zich uitstekend via een aanraakscherm laten besturen, zijn fysieke knoppen vaak het beste. Denk bijvoorbeeld aan schietspellen, waarin je met een controller veel soepeler tegelijk kunt lopen, richten en schieten.

Game je al op een ander systeem? Dan is het mogelijk om de controller van je PlayStation 4 of Xbox One te gebruiken met je Android-toestel. Er zijn daarnaast ook controllers verkrijgbaar die speciaal worden gemaakt om Android-games mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan de controllers van 8BitDo, die geïnspireerd zijn door spelcomputers van vroeger. Daarnaast kun je denken aan de controller van de Nvidia Shield, de Razer Raiju Mobile of de Xiaomi Mi Game Controller.

2017 nvidia shield

Smartphone-houder

Speel je met een controller, dan moet je jouw smartphone ergens neerleggen. Je hebt namelijk geen handen meer vrij. Een handige oplossing is een houder die je vastmaakt aan de controller. Zo kun je op elke plek gamen. Pas goed op dat je een houder koopt die werkt met jouw controller en jouw smartphone. Je wil natuurlijk dat alles zo stevig mogelijk zit, zodat je telefoon niet op de grond valt tijdens een spannende gamingsessie.

In plaats van een houder, kun je ook voor een stand kiezen waar je jouw smartphone op zet. Het voordeel is dat je telefoon op deze manier niet kan vallen en het scherm ook niet beweegt tijdens het spelen. Het nadeel is dat je een platte ondergrond nodig hebt, zoals een tafeltje.

Triggerknoppen

In plaats van een hele controller met een eventuele houder, is het ook mogelijk om losse knoppen te kopen. Dat is een stuk handzamer en houdt gamen op je smartphone mobiel. Voor rond de vijf euro zijn er op bijvoorbeeld AliExpress al triggerknoppen voor smartphones te koop, die een druk op de knop vertalen naar een aanraking op het scherm.

Deze knoppen zijn er in allerlei vormen en prijzen. Kijk dus eerst goed naar de ervaringen van anderen voordat je overgaat op een aanschaf.

Vr-bril

Wil je iets heel anders dan spelletjes op een plat scherm spelen? Dan kun je een vr-bril aanschaffen. Met name als je een moderne Samsung-smartphone hebt, is de Gear VR een aanrader. Met de Gear VR krijg je een hele winkel vol ervaringen en games voorgeschoteld waar je voorlopig zoet mee bent. Hier zitten ook een hoop gratis apps tussen. Als je een goedkope bril voor een ander merk smartphone koopt, kun je ook wel wat leuke dingetjes doen. Je hebt dan wel veel minder mogelijkheden.

android game accessoires

Koptelefoon

Of je nou platte games of vr-games speelt: om er optimaal van te genieten moet je alle geluiden goed horen. Aangezien je smartphone-games meestal publiekelijk speelt, zijn oordopjes of zelfs een goede koptelefoon aan te raden. Goed geluid geeft namelijk niet alleen een extra lading aan de ervaring, maar biedt ook vaak een voordeel in de game. Wat als jij de tegenstander bijvoorbeeld eerder kan horen aanlopen?

Daar werkt natuurlijk gewoon elke draadloze koptelefoon voor. Of wellicht heb je nog een smartphone met een standaard koptelefoonaansluiting?

Geheugenkaartje

Voor al die games heb je natuurlijk wel ruimte nodig. In plaats van telkens games weggooien als je een andere wil spelen, kun je een geheugenkaartje kopen (mits je smartphone dat ondersteunt). Op deze manier bouw je een hele gamebibliotheek en hoef je nooit bang te zijn dat je niets hebt om te spelen. Voor elke stemming een game. De meeste smartphones ondersteunen minimaal een geheugenkaart van 128GB, maar vaak ook nog meer. Het is beter om direct voor een iets groter model te kiezen: dat is vaak niet veel duurder, en dan heb je een stuk meer ruimte in de toekomst.

→ Bestel een geheugenkaartje bij Bol.com of Belsimpel

android game accessoires

Powerbank

Met de tofste games en bovenstaande accessoires kom je natuurlijk niet ver als je accu zo leeg is. Vergeet daarom absoluut niet een stevige powerbank mee te nemen als je van plan bent lang te gamen. De meeste smartphones hebben een accucapaciteit van zo’n 3000 tot 4000 mAh. Kies je bijvoorbeeld voor een powerbank van 10.000 mAh of meer, dan kun je je smartphone er minstens twee keer helemaal mee opladen.

→ Check powerbanks bij Coolblue of MediaMarkt

Dit kun je spelen

Nu heb je alle beste accessoires verzameld en dan moet er natuurlijk gegamed worden. Check daarvoor eens onze lijst met de vijftig beste Android-games aller tijden. Daarnaast kiezen we elke maand vijf nieuwe toffe games uit. Check de beste games van mei maar eens en abonneer je op onze nieuwsbrief om elke maand vijf nieuwe gametips te krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu