Android-gebruikers betalen meer voor applicaties

prijs android applicatiesVanochtend las ik op de website G1 Market News over de applicatie The Times. Het is een applicatie waarmee je het nieuws uit een bekende Britse krant kunt lezen. Wat vreemd is aan de applicatie, is dat je er £0,99 voor moet betalen terwijl dergelijke applicaties voor de iPhone meestal gratis zijn. Terwijl je zou denken dat Android vanwege het open source-karakter toch een wat minder commerciële insteek zou hebben. Daar komt nog bij, dat Android-ontwikkelaars eenmalig $25 hoeven te betalen en dus minder moeite hoeven te doen om hun ontwikkellicentie terug te verdienen, dan iPhone-ontwikkelaars die per jaar $99 moeten aftikken. Toch blijkt uit een onderzoek van Distimo dat de prijsverschillen allemaal wel meevallen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Distimo berekende dat mensen met een Android-toestel ongeveer net zoveel betalen voor mobiele applicaties als iPhone-bezitters. Er blijken echter wel verschillen te zijn als je naar bepaalde categorieën kijkt. Een naslagwerk voor Android kost gemiddeld $9 terwijl dat bij de iPhone de helft minder is. Financiële applicaties en sociale netwerkapplicaties zijn ook iets duurder. Per saldo betalen de Android-gebruikers meer dan hun iPhone-tegenhangers. Populaire iPhone-spelletjes kosten bijna allemaal 99 cent, terwijl veel Android-games rond de $5 kosten.

Volgens een onderzoek van Distimo betalen mensen met een iPhone ongeveer net zoveel voor mobiele applicaties als mensen met een Android-telefoon. Er blijken echter wel een paar verschillen als je naar specifieke categorieën kijkt. De gemiddelde prijs voor een naslagapplicatie voor Android is ongeveer $9. De verklaring zou erin kunnen liggen, dat er bij de iPhone veel meer concurrentie is, waardoor de prijzen steeds verder dalen. De App Store heeft nu 65.000 applicaties terwijl er voor Android nog maar 6.000 zijn.

Wat zijn jullie ervaringen: betaal je bij Android meer dan op andere mobiele platformen, die je eerder hebt gebruikt? En zouden simpele nieuwsapplicaties niet gewoon gratis moeten zijn, omdat je vaak net zo goed de mobiele website kan bezoeken?

Via: Washington Post

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.