Android-gebruikers gaan dit jaar voor 425 miljoen dollar aan apps kopen

android moneyAndroid-gebruikers staan erom bekend dat ze niet graag geld uitgeven aan apps. Misschien heeft het ermee te maken dat ze geen creditcard hebben, misschien vinden ze apps al snel te duur, of misschien vinden ze het wel prima om wat advertenties te zien, in ruil voor een gratis app. Wat de oorzaken ook zijn, niemand weet precies hoe groot de markt momenteel is. Analysebureau IHS iSuppli heeft nu een gok gedaan. Zij verwachten dat dit jaar 3,9 miljard dollar aan apps wordt uitgegeven, een groei van 78 procent ten opzichte van vorig jaar. Android-gebruikers zijn daarbij goed voor $425 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat lijkt op het eerste gezicht weinig, maar de BlackBerry App World en Nokia’s Ovi Store komen niet verder dan 200 tot 300 miljoen dollar. De grootste speler is natuurlijk nog steeds Apple, die dit jaar zo’n $2,91 miljard aan app-verkopen tegemoet kan zien. De groei zit er behoorlijk in, want over drie jaar is de markt nog veel groter, denkt iSuppli. In 2014 zal de huidige geschatte omzet van 3,9 miljard dollar zijn gegroeid naar 8,3 miljard dollar.isuppli mobile application stores

Eén probleem dat verdere groei in de weg staat, is dat mensen niet de moeite nemen om apps te downloaden. Uit onderzoek onder Amerikaanse volwassenen blijkt dat slecht 35% van de smartphone-bezitters überhaupt een app geïnstalleerd hebben. Hoe meer mensen bewust worden van de mogelijkheden van hun telefoon, hoe sneller dit zal stijgen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.