Android-gebruikers zijn de nieuwe dataverslinders

Redactie
17 augustus 2010, 10:03
1 min leestijd
Android-gebruikers zijn de nieuwe dataverslinders

Mobiele telecombedrijven wezen iPhone-bezitters de afgelopen jaren aan als dataverslinders. Nu nemen Android-gebruikers het stokje over. Wanneer Amerikanen met een Google Android-telefoon een video kijken, gebeurt dit 72 procent van de tijd via het mobiele netwerk. Dit blijkt uit een onderzoek van Rhythm New Media, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele advertenties. Mensen met een iPhone blijven steken op 56 procent.

Dit is slecht nieuws. Steeds meer mobiele telecombedrijven, zoals KPN en Vodafone, handhaven een bepaald datalimiet (vaak 250 MB of 1 GB per maand) in plaats van onbeperkt gebruik. Verbruikt een gebruiker meer data dan het vastgestelde limiet? Dan stijgt de rekening. Wie onderweg op internet surft, haalt het limiet vaak niet. Maar kijk je veel YouTube-video‘s via je 3G-netwerk? Dan slurpt jouw mobiele telefoon data!

Lees verder na de advertentie.

Waarom verbruiken Android-gebruikers meer data dan mensen met een iPhone? Wel, Rhytm New Media verzamelde de gegevens van Amerikaanse iPhone en Android-gebruikers. In de Verenigde Staten is AT&T de exclusieve operator van de iPhone. AT&T handhaaft een datalimiet, waardoor iPhone-gebruikers niet zo snel gebruik maken van hun 3G-netwerk om online films te kijken.

In Nederland is de situatie anders. iPhone-bezitters met een T-Mobile-abonnement mogen onbeperkt veel data verbruiken. En dat klinkt wel leuk, maar om data te verbruiken heb je wel eerst goed bereik nodig.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: YouTube

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's