“Android-gebruikers zijn trouwe honden en haten Apple”

Redactie
20 april 2011, 15:05
1 min leestijd
smartphones

De term smartphone-oorlog wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. Dat is niet raar, aangezien de markt voor smartphones met open armen wordt onthaald en de telecomfabrikanten hierop inspelen. Omdat smartphonefans graag willen weten hoe goed bepaalde mobiele platformen het doen, heeft Business Insider een enqu ªte gemaakt en laten invullen door bezoekers.

De enqu ªte is door meer dan tweeduizend mensen ingevuld. 95% van de mensen is al in bezit van een smartphone. Op de vraag “Welke smartphone gebruik jij?” onthulde 51,4% van de ondervraagden een Android-telefoon te hebben. 33% van de mensen had een iPhone, 8,3% een Blackberry-telefoon. Minder populaire platformen zijn Windows Phone 7 (3,1%), Palm (1,6%) en overige platformen (2,6%)

Lees verder na de advertentie.

Op de vraag of mensen binnen één of twee jaar één van de nieuwste smartphones zouden kopen, werd met 85% ja geantwoord. De meeste mensen zijn honkvast en blijven bij hetzelfde platform. 54,4% van de ondervraagden is van plan om een Android-telefoon te kopen, 33,6% gaat voor een iPhone. Van alle Android-gebruikers gaat 68,4 procent opnieuw voor een Android-telefoon. Niet-iPhone-gebruikers kregen de vraag “Wat moet er gebeuren zodat je wel een iPhone koopt?” voorgeschoteld. 55,7% antwoordde: ‘Niks, ik haat Apple’. Consumenten houden tijdens de aanschaf van een toestel rekening met de functies van de telefoon en het platform.

Conclusie: de meeste iPhone en Android-gebruikers blijven hun eigen platform trouw. De gebruikers met een Blackberry, Windows Phone 7 en een Palm-telefoon zullen grotendeels overstappen naar Android of iPhone. De meeste mensen schaffen binnen twee jaar een nieuwe smartphone aan. De enquete lijkt – gezien de antwoorden – meer verspreid te zijn op Android-websites dan op iPhone-websites, maar het is dan ook geen wetenschappelijk onderzoek. De enquete levert wel interessante informatie over mobiele besturingssystemen.

bron: Business Insider.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu