Android groeit naar 32 miljoen toestellen in 2013

Redactie
23 oktober 2009, 18:49
1 min leestijd
Android groeit naar 32 miljoen toestellen in 2013
android groei

Android nog een dwerg tussen reuzen als Nokia, maar de vooruitzichten zijn goed. Het in Taipei gevestigde onderzoeksbureau Market Intelligence & Consulting Institute (MIC) verwacht dat er dit jaar 6,5 miljoen toestellen over de toonbank gaan. In 2013 is dat aantal opgelopen tot 31,8 miljoen. De jaarlijkse groei van Android zal groter zijn dan die van andere smartphone-platformen. En het blijft niet alleen bij smartphones, want ze verwachten dat er in 2013 maar liefst 126 miljoen pc-achtige apparaten, mobiele gadgets en huishoudelijke apparaten met Android worden verkocht.

Volgens MIC-analist Kate Huang bestaan de producten die met Android worden verkocht op dit moment voornamelijk uit smartphones, maar dat verandert. Huisapparatuur en mobiele gadgets zijn de belangrijkste aanjagers van de groei. Symbian zou onder druk van Android wel eens haar besturingssysteem opener kunnen maken, om meer bedrijven naar Symbian te lokken. Van Windows Mobile verwacht het bedrijf dat ze hun licentiefee’s gaan verlagen.

Lees verder na de advertentie.

Dankzij Android is de mobiele markt veranderd: mobiele operators en toestelmakers hebben meer vrijheid om een besturingssysteem naar eigen wens aan te passen. Het is bovendien gratis en open source, maar er dreigt ook gevaar door een wildgroei aan hardware-specificaties.

Voorspellingen over groei zijn meestal ook maar gebaseerd op aannames; zoals eerder dit jaar al bleek zijn analisten het lang niet altijd eens. Afgelopen mei voorspelde de ene analist 6,9 miljoen en een andere slechts 3,6 miljoen.

Via: Cellular-News

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's