Android groeit snel: 160.000 toestellen geactiveerd per dag

Redactie
23 juni 2010, 23:11
1 min leestijd
Android groeit snel: 160.000 toestellen geactiveerd per dag
android groei

Afgelopen februari vertelde Google CEO Eric Schmidt nog dat er elke dag 60.000 Android-toestellen worden verkocht. Afgelopen maand lag het aantal volgens Google-topman Vic Gundotra al op 100.000 en nu zijn de cijfers alweer spectaculair toegenomen: er worden 160.000 toestellen per dag geactiveerd. Google VP of engineering Andy Rubin vertelde dat vandaag bij de lancering van de Droid X. De oorzaak van deze spectaculaire groei heeft waarschijnlijk te maken met nieuwe en betere telefoons.

Er zijn nu 60 Android-toestellen, gemaakt door 21 toestelfabrikanten, die verkocht worden via 59 operators. Ook in Nederland is de Android-gekte te merken: bij operator Vodafone is de Nexus One volledig uitverkocht. In de shop van de operator valt te lezen: “De Google Nexus One is helaas tijdelijk niet leverbaar.” Je kunt geïnformeerd worden wanneer het toestel weer verkrijgbaar is. Internationaal gezien is er een stormloop op de HTC EVO, Desire en Incredible ontstaan. Ook voor de Samsung Galaxy S en Droid X is veel belangstelling.

Lees verder na de advertentie.

Het aantal van 160.000 Android-telefoons houdt in dat er ongeveer elke 2 seconden een nieuwe Android-toestel in gebruik wordt genomen. “The volume and variety of Android devices continues to exceed even our most optimistic expectations. In some instances, Android devices are selling faster than they can be manufactured,” zegt Rubin. We kunnen dus de komende tijd nog wel meer tekorten tegemoet zien.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's